El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya només dedica un 40% més de diners a R+D del coronavirus que al futbol
  • CA

El decret d’ajudes econòmiques de l’Estat espanyol per afrontar la crisi sanitària i econòmica del CoV-19 genera dubtes en molts sectors, que no tenen gens clar que serveixi per frenar la crisi, entre altres qüestions, perquè dels 200.000 milions anunciats, només 17.000 milions van a ajudes directes, la resta són avals i finançament, en cap cas a fons perdut, la majoria dels quals passen pels bancs.

Un dels capítols que remarca el decret és la investigació d’una vacuna per al coronavirus. El document anuncia “mesures per donar suport a la investigació científica i mèdica en la recerca d’aquesta vacuna contra la COVID19 en la qual està immersa el món i sens dubte Espanya tampoc pot romandre al marge”. I quina quantitat destina a la investigació? “Mostrem el nostre compromís amb el reforç de la investigació científica per al desenvolupament d’una vacuna i d’una cura definitiva per a l’COVID19. Dedicarem una important quantitat de recursos, 30 milions d’euros, a aquesta investigació, i aquests diners aniran a dotar el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC, 5.200.000€) i a l’Institut de Salut Carlos III (4.450.000€) per fer front a aquesta emergència sanitària”. No es confereix cap ajuda a centres d’investigació de Catalunya, pioners en la recerca de la vacuna i de fàrmacs antivirals, com l’IRTA, l’IrsiCaixa i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).

És una quantitat elevada? És, només, un 40% més dels recursos que els pressupostos generals de l’Estat destinen el 2020 a subvencionar la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), que ha obtingut 18,5 milions d’euros.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa