Espanya és el cinquè estat de la UE amb l’electricitat més cara

Els impostos representen gairebé la meitat del preu d'aquestes factures d’electricitat

Espanya és el cinquè estat de la Unió Europea on l’electricitat de les cases ha estat més cara durant el primer semestre del 2020. Segons dades de l’Eurostat, l’estat espanyol està en les primeres posicions del rànquing europeu en el preu de l’electricitat, només superat per Alemanya, Dinamarca, Bèlgica i Irlanda. En canvi, els països amb la factura més baixa són Bulgària, Hongria i Estònia. D’altra banda, els impostos representen gairebé la meitat del preu de les factures d’electricitat cobrades a les cases dels països de la UE, concretament un 40%.  

Dyrant primera meitat de l’any, la mitjana de preus en electricitat domèstica va caure lleugerament a la Unió Europea, en comparació amb la primera meitat del 2019 (21.6€ per 100kWh l’any passat i 21.3€ per 100kWh aquest 2020). Els preus en electricitat han disminuït a 16 estats membres, sobretot als Països Baixos, Letònia, Eslovènia, Suècia i Estònia. 

Pel que fa als preus del gas, s’han mantingut estables respecte l’any passat i s’han situat als 6.6€ per 100kWh el primer semestre del 2020. Els països que han pagat menys pel gas natural aquest primer semestre d’any han estat Letònia, Hongria, Romania i Lituània, mentre que els Països Baixos, Suècia, França i Dinamarca han estat els que més.

Comentaris

    per Ramon el ñordo 14/12/2020 11:58 pm
    Esta clar que menges pesticides, aixi tens el cervell
      per Ramon el ñordo 14/12/2020 11:58 pm
      Esta clar que menges pesticides, aixi tens el cervell

Nou comentari