Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERO massiu d’una empresa de càtering contractada per l’Ajuntament de Barcelona
  • CA

L’amenaça d’acomiadament atemoreix aquests dies centenars de treballadors d’Eurest, una empresa de restauració i càtering que forma part de la multinacional britànica Compass Group. La companyia té presència a desenes de països, entre ells Espanya i Catalunya. Un document intern signat pel director de Recursos Humans de Compass a Espanya i enviat el 4 de gener al comitè d’empresa, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, confirma les intencions de la companyia d’iniciar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta 98 centres on treballa el grup.

Eurest i Compass Group ofereixen els seus serveis de càtering i restauració arreu de l’Estat a escoles, museus, empreses grans o hospitals, entre d’altres. Alguns dels seus clients, a més, són administracions públiques. Una d’elles és l’Ajuntament de Barcelona, que ha contractat la multinacional per oferir àpats al menjador social de Navas. Els empleats d’Eurest que treballen al menjador social, destinat a persones sensesostre, també estan afectats per l’ERO, segons la llista inclosa al document signat pel director de Recursos Humans on es detalla quins centres patiran l’ERO. El consistori va assegurar el pagament durant el primer estat d’alarma el als proveïdors per evitar, precisament, acomiadaments.

Un total de 40 centres on Eurest fa els seus serveis a la ciutat de Barcelona hi estan inclosos. Fonts municipals consultades per aquest diari contesten que “no consta cap reducció de plantilla” al menjador social de Navas. Preguntades per l’ERO, fonts d’Eurest confirmen que el grup ha comunicat als treballadors la intenció de fer un ERO però declinen donar més precisió “per garantir la confidencialitat deguda i perquè es compleixin els terminis legals i requisits d’aquest procés”. Tampoc indiquen el motiu que els ha portat a plantejar un ERO massiu.

El menjador ha “ampliat” el servei

Quant al menjador social, fonts municipals remarquen que, lluny d’haver reduït la seva activitat, cosa que podria justificar un ERO, “s’ha ampliat el servei”. “Arran de la pandèmia aquest servei essencial s’ha vist reforçat”, apunten. Els empleats del menjador social reivindiquen que preparen 300 àpats cada dia.

Per tal d’aturar l’ERO, membres de la Confederació Nacional del Treball (CNT) a Eurest van acudir el dijous 14 de gener a l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per protestar contra l’ERO que inclou el menjador social municipal. Alguns dels presents lamenten que cap representant municipal els rebés per escoltar les seves peticions.

El mateix sindicat ha avisat que el grup prepara acomiadaments a tot l’Estat. “La imposició d’aquest ERO suposa un atac a tota la classe treballadora, en un moment d’emergència social, que deixarà al carrer a centenars de treballadors a tot l’Estat”, ha advertit la CNT, que ha avançat que demanarà “responsabilitats” tant a l’empresa de serveis com al consistori barceloní.

Pancarta contra l’ERO al menjador social de Navas / CNT

Els afectats de Barcelona

L’ERO d’Eurest a la capital catalana afecta també a la plantilla de la companyia que està al Parlament de Catalunya, la Fira de Barcelona, l’Hospital del Mar, MediaPro, CaixaForum, Col·legi Jesús Maria i Josep, Escola Betània Patmos, Escola Bon Pastor, Plásticos Ta-tay, IESE Barcelona, Escola del Carme, Col·legi Sant Miquel, Escola Estel Guinardó, Escola Vedruna Els Àngels, Colegio Santa Teresa de Lisieux, Institut del Teatre, Col·legi Adela de Trenquelleon, Tanatori Sancho de Ávila, UIC, Aula Escola Europea, Reckitt Benckiser, Escola Solc, Roca Sanitario, Escola Vedruna Immaculada, DB Schenker, Caixa Catalunya, Escola Nostra Senyora de Montserrat, Vilaplana Eventos, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Sant Martí, Cuatrecasas, Escola Laia, Hospital Sant Rafael, Amazon, Fira de Barcelona, Clínica Barraquer, Colegio Sagrado Corazón, Clínica Tres Torres, Hotel Catalonia i Adevinta.

L’afectació per als empleats del tanatori Sancho de Ávila també ha motivat protestes per part de la CNT, que hi té la majoria de la representació sindical. A les manifestacions han disparat contra Eurest i contra Mémora.

A banda de la plantilla de la ciutat, també es veurà afectada la que treballa a altres poblacions de la província.

Més notícies
Un repartidor de Glovo, en una imatge d'arxiu, al Raval / D.C.
Glovo reparteix àpats de l’Ajuntament de Barcelona durant mesos
Notícia: Glovo reparteix àpats de l’Ajuntament de Barcelona durant mesos
Comparteix
El govern d'Ada Colau, en ser preguntat pel TOT Barcelona, reacciona demanant a l'empresa que ho gestiona que en busqui "una alternativa"
La parròquia Santa Anna s'adapta a l'escenari postpandèmia / Església de Barcelona
La parròquia de Santa Anna es converteix en un menjador social després de la pandèmia
Notícia: La parròquia de Santa Anna es converteix en un menjador social després de la pandèmia
Comparteix
Obre un servei de menjador per a 100 persones sense sostre renovat amb un sistema de dutxes, guarda-roba i consultori mèdic
Aglomeracions i precarietat als centres per als sensesostre de Barcelona en plena epidèmia
Notícia: Aglomeracions i precarietat als centres per als sensesostre de Barcelona en plena epidèmia
Comparteix
Treballadors de dos menjadors socials i un equipament integral denuncien l'incompliment de les distàncies mínimes i falta de material anti-contagis
Imatge d'arxiu de la parròquia de Santa Anna / Adrià Lizanda
“M’he d’empassar la vergonya i venir a demanar menjar”
Notícia: “M’he d’empassar la vergonya i venir a demanar menjar”
Comparteix
Els estralls de la pandèmia empenyen famílies a demanar aliments per primera vegada | La parròquia Santa Anna ha repartit 11.000 àpats durant l'estat d'alarma

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esquerres de panxuts, panxudes i ferrovials a gener 17, 2021 | 11:57
    Esquerres de panxuts, panxudes i ferrovials gener 17, 2021 | 11:57
    Ja, ja, ja esquerres venezolanes. Ells ben tips, i la grntem8grant, socialisme Maragall, Colau, Junqueras. Uns ben grassos, altres ben prims. ESQUERRA GREIX I BEN FORRATS, quins lladres socials, ampliant la panxa, quins collons, quins pajaros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa