El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ericsson, en contra de l’exclusió de Huawei del 5G
  • CA

El director executiu d’Ericsson, Börje Ekholm, ha criticat la decisió de Suècia d’excloure Huawei de les seves xarxes de telecomunicacions 5G, amb l’argument que aquesta mesura restringeix la lliure competència i el comerç provocant, a més, un retard en el desplegament de aquesta nova tecnologia, segons recull el diari britànic ‘Financial Times’.

La mesura a la qual es refereix Börje Ekholm es concretava en la prohibició als operadors de telecomunicacions a Suècia d’usar productes Huawei o ZTE en les seves noves instal·lacions 5G, a més de retirar els seus equips de la seva infraestructura existent per a les funcions bàsiques per al 2025, al·legant qüestions de seguretat. Segons explica ‘Financial Times’, les declaracions del director executiu d’Ericsson s’han realitzat paral·lelament a l’apel·lació per part d’Huawei contra aquesta prohibició que va ser realitzada per les autoritats sueques. Aquestes apel·lacions ja han tingut com a resultat la paralització per part de l’organisme regulador de les telecomunicacions de Suècia de la subhasta d’espectre de 5G prevista per a aquest mes.

Börje Ekholm ha afirmat que és “important que es revisin aquest tipus de decisions” i ha afegit que Ericsson i Suècia es basen en el lliure comerç. Des de la seva perspectiva, “és important que tinguem mercats oberts i lliure competència”, a l’igual que destaca que les xarxes mòbils són una qüestió de seguretat nacional i que “cada vegada ho seran més”.

Ericsson i la companyia finlandesa Nokia són els majors competidors d’Huawei. No obstant això, tal com apunta el diari britànic, el grup suec té un negoci relativament gran a la Xina. Per aquesta raó, alguns analistes han suggerit que podria tractar de protegir-lo, negant-se a alinear-se amb Estocolm. En aquest sentit, Ekholm ha assenyalat que, si bé Ericsson competeix “intensament” amb Huawei, també col·laborava amb ells en la creació dels estàndards de el sector. Igualment, Börje Ekholm ha argumentat que l’enfocament polític a Europa hauria de ser el desplegament de 5G el més ràpid possible. Des del seu punt de vista, “alentir el desplegament d’5G és un risc per a l’economia. Europa corre el risc de quedar-se enrere una altra vegada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa