Endesa guanya 752 milions d’euros el primer semestre, el 15% més

La companyia energètica destaca la millora significativa del negoci gasista en els primer sis mesos de l'any

 

Endesa ha guanyat 752 milions d’euros en els primers sis mesos d’aquest any cosa que suposa el 15% més que en el mateix període de l’any passat. La companyia destaca que en aquest bon resultat s’arriba després de ”l’excel·lent gestió del mercat liberalitzat, la bona evolució del mercat regulat i la recuperació del marge del negoci del gas” que han estat els factors que han permès obtenir aquests resultats ”molt positius”. L’estratègia desplegada en el mercat liberalitzat ha impulsat un 42% l’Ebitda i la gestió en el negoci del gas ha facilitat un creixement del 87%, sense tenir en compte factors no recurrents al negoci. Els ingressos en el semestre s’han situat en 9.934 milions d’euros, l’1% menys que el 2017.

 

José Bogas, conseller delegat d’Endesa, ha destacat que els bons resultats s’han produït en un “context d’elevats preus de les matèries primes energètiques degut, entre d’altres factors, al significatiu augment de la demanda asiàtica, sumat a l’aturada de diverses centrals nuclears” a l’estat espanyol. Aquests factors externs han augmentat el preu de l’energia en el mercat majorista, tot i que el context feia preveure una caiguda dels preus per l’alta producció d’energia elèctrica d’origen hidràulica, pels intensos episodis de pluges en el semestre, i tot i l’increment de l’energia de producció eòlica que s’ha incrementat el 10%. 

  

L’Ebitda (beneficis abans d’impostos, interessos i amortitzacions) s’ha situat en 1.804 milions d’euros, amb un increment del 12% en relació amb el mateix període del 2018. L’endeutament de la companyia s’ha situat en 5.956 milions d’euros, el 19% més que l’any passat. Aquest fort increment de 971 milions d’euros de l’endeutament s’explica entre d’altres factors per l’impacte del pagament en concepte de dividends per import de 748 milions d’euros. Endesa ha invertit 554 milions d’euros en el període, el 41% més que l’any passat. Una gran part d’aquestes inversions han quedat absorbides per la construcció d’instal·lacions de producció eòlica i fotovoltaica, operacions aconseguides en la subhastes celebrades a l’estiu de l’any passat. 

Nou comentari