El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Endesa, d’acord amb la decisió del govern espanyol de suavitzar el decret de la llum
  • CA

La companyia elèctrica Endesa valora positivament el decret aprovat pel govern espanyol que suavitza la retallada al benefici de les elèctriques que continguin els preus. “Les mesures addicionals introdueixen racionalitat, a més d’augmentar la protecció per als consumidors vulnerables”, ha assegurat el conseller delegat de la companyia, José Bogas. L’empresa ha recordat que té tota la generació pròpia de base venuda a preus inferiors als del pool i ha valorat les exigències de transparència incloses en els nous decrets com “positives”. En general, Endesa considera que les mesures incorporades al decret del govern espanyol contribueixen a “enfortir” la transició energètica i la descarbonització.

En aquest sentit, la companyia considera “important” reformar la tarifa regulada per “protegir” els clients de la “volatilitat” d’aquesta i desenvolupar altres mesures per a la resta de clients del mercat majorista. “El procés de reforma ja està obert i tindrem una participació activa en aquest”, ha manifestat el conseller delegat de l’empresa.

Les elèctriques van guanyar la partida i el govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el decret llei que suavitza la retallada al benefici de les companyies que apostin per contenir preus i no contribueixin a l’encariment de l’energia al mercat majorista. Segons va indicar la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, aquesta mesura beneficiarà aquelles empreses que no s’han aprofitat dels anomenats ‘beneficis caiguts del cel’ i a aquelles que mostrin una voluntat per firmar nous contractes a preus fixos amb consumidors industrials.

Per altra banda, l’executiu també va aprovar ampliar la cobertura del bo social elèctric per protegir les famílies més vulnerables a l’encariment de l’energia. En concret, el govern espanyol va assenyalar que la retallada sobre els guanys, el que es coneix com minoració, s’aplicarà a aquelles companyies elèctriques que hagin aconseguit beneficis extraordinaris arran de l’elevat preu del gas, que segueix escalant i registrant rècords històrics. Per altra banda, les empreses que no es vegin sotmeses a aquesta minoració hauran de ser més transparents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa