Dos empresaris citats a declarar per presumpta falsedat en l’empresa matriu de Comapa

Dos directius dels grups carnis catalans Vall Companys i Les Pedreres Grup Empresarial estan citats a declarar com a investigats aquest dijous davant el jutge arran d’una querella dels directius de Fleku Treinta Jaime i David Álvarez Fra, que els acusen de presumpta falsedat societària per a apartar-los del control de Comapa, la gran distribuïdora espanyola de pernils, que l’any passat va entrar en concurs de creditors.

Segons la querella recollida per Europa Press, els germans Álvarez Fra acusen a Josep Pedrós (Vall Companys) i a Blai Parés (Les Pedreres Grup Empresarial) de presumptament apartar a Fleku Treinta del Consell d’Administració d’Osona Intensiva “per a deixar-la inerme” com a sòcia d’Osona Intensiva: això comportava que els Álvarez desapareguessin de la directiva de Comapa, ja que estava controlada per Osona Intensiva.

Els socis d’Osona Intensiva eren Les Pedreres Grup Empresarial (42,61%), Vall Companys SAU (29,84%) i Fleku Treinta SL (27,55%), i tenien acordat que el soci minoritari quedés protegit fent que “qualsevol acord important” requerís el vot favorable mínim dels qui representin el 75%.

Així, els germans Álvarez els acusen de cessar “contra tot dret” a Fleku Treinta l’any 2019 com a membre del Consell -durant una reunió a la qual els germans al·leguen que no van assistir- i d’alterar després els estatuts socials d’Osona Intensiva perquè desaparegués aquesta majoria decisòria estipulada en el 75%.

El Jutjat d’Instrucció 9 de Granada (on està domiciliada Osona Intensiva) va admetre a tràmit la querella, que es va presentar al novembre de l’any passat.

Nou comentari