Empresa paga 431 milions d’ajuts a 16.490 empreses i autònoms

La conselleria descarta de moment 6.900 peticions perquè no complien amb els requisits i demana informació extra en 4.100 casos

El Govern ha transferit la primera línia d’ajuts a la solvència a 16.490 empreses, la meitat de les 31.217 empreses i autònoms les que el van sol·licitar, segons ha informat el Departament d’Empres ai Treball. Aquest primer pagament s’eleva als 431 milions d’euros, incentius que es financen amb les transferències habilitades per l’Estat per als sectors més afectats per la Covid-19. La conselleria puntualitza que aquest fet no implica que els sol·licitants que no han rebut aquest primer pagament n’hagin quedat exclosos. Durant les properes setmanes, el Govern comprovarà la situació de cadascun i requerirà informació addicional a 4.130 empreses o autònoms. De moment, s’han descartat 6.900 peticions perquè no compleixen els requisits.

El departament ha detectat 3.661 sol·licitants que no compleixen el requisit de pertànyer a un dels 191 CNAEs inclosos a la primera convocatòria i, de manera proactiva, se’ls ha incorporat a la segona convocatòria, oberta ja a tots els sectors econòmics. La Generalitat va optar per una segona línia d’ajuts, després de només esgotar el 53% dels 993 milions pressupostats en la primera.

Precisament, aquest divendres finalitza el període per a les sol·licituds de la segona línia d’ajuts, oberta a tots els sectors, excepte el financer, que va quedar expressament exclòs per l’executiu de Pedro Sánchez. El Govern va obrir aquesta nova convocatòria després d’acordar-la amb agents socials a la Comissió de Seguiment del Consell del Diàleg Social (CDS). D’aquesta manera, es van estendre els ajuts directes a les empreses afectades per la crisi sanitària que no havien quedat incloses als 191 CNAEs pactats inicialment.

Nou comentari