Empresa paga 10,8 milions d’euros d’ajuts pendents a 614 empreses de l’oci nocturn

L'Executiu es compromet a "no deixar ningú enrere"

El Departament d’Empresa i Treball ja ha pagat els 10,8 milions d’euros pendents en ajuts directes a empreses de l’oci nocturn pel tancament decretat a principis d’estiu. Els diners començaran ara a arribar a 614 empreses del sector, que segueix tancat per les mesures decretades per l’Executiu. En una entrevista amb l’ACN, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, admet que el Govern és “molt prudent” amb la idea de reobrir l’oci nocturn i ho veu “lògic” per evitar la interacció social. Torrent no ha concretat si l’Executiu farà noves ajudes, com reclama el sector, però defensa que s’ha fet un “esforç immens” per ajudar les empreses i es compromet a mantenir-hi un “diàleg directe” per avaluar la necessitat de noves ajudes. 

Farem tot el que calgui, de manera concertada amb els agents socials, per no deixar ningú enrere“, afirma el conseller, afegint que “sempre” estarà en disposició de “consolidar i reforçar” línies d’ajut. Torrent assegura que “costarà una mica més del previst sortir de la situació de pandèmia”, però destaca que Empresa manté un “diàleg franc, honest i directe” amb el sector de l’oci nocturn i el mantindrà “en els propers mesos”. “Hem pagat les ajudes de l’últim període i tindrem temps de parlar del futur“, afirma. 

A banda dels 10,8 milions d’euros a l’oci nocturn, Empresa també ha pagat les ajudes als firaires, fins a un total, entre els dos sectors, de 12 milions. Més enllà d’aquesta línia per a les empreses de l’oci nocturn, el Govern començarà a desplegar el “gruix més important” del pla de xoc en polítiques actives d’ocupació anunciat abans de l’estiu durant el pròxim semestre. La línia anirà destinada als col·lectius més vulnerables, a “atacar” l’atur juvenil i la bretxa de gènere i a fomentar la inserció laboral de les persones trans, entre altres

En paral·lel, el departament d’Empresa i Treball està analitzant les dades de la segona convocatòria de la línia de 963 milions d’euros per a ajudes a empreses i autònoms i està estudiant si cal fer una tercera convocatòria. “Cap euro que hagi d’anar destinat a ajudar una empresa o un autònom es quedarà sense arribar al seu destí“, assegura Torrent. El conseller s’ha compromès a mantenir un diàleg social “constant” per veure les necessitats dels diferents sectors econòmics i “projectar-les” cap al futur. Torrent admet que ara seria “prematur” preveure noves línies d’ajuts perquè cal analitzar on són necessaris els recursos i “fins a on pot ajudar” el Govern.

Comentaris

    Que trist 01/09/2021 10:52 am
    Torrent, el gran traïdor que es dona diners a si mateix. I alguns als altres per dissimular. fastigos

Nou comentari