El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Empresa destina prop de 2 milions d’euros en ajuts per impulsar 25 startups catalanes
  • CA

El Govern destinarà uns 2 milions d’euros en ajuts directes a fons perdut per impulsar 25 startups catalanes en els seus inicis. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant una visita al Mobile World Congress on s’ha reunit, entre d’altres, amb el CEO de Huawei a Espanya, Tony Jin Yong. Els ajuts es canalitzaran a través de la línia Startup Capital i seran d’un màxim de 75.000 euros per empresa. Torrent ha destacat que la pandèmia ha fet més evident que mai la necessitat d’invertir en tecnologia i que el Govern vol seguir “actiu” ajudant projectes innovadors que seran els que acabaran enriquint el teixit empresarial del país. En cinc anys, la línia Startup Capital ha repartit 8,5 milions entre 112 empreses.

L’Startup Capital d’ACCIÓ destina fins a 75.000 euros a fons perdut a cada projecte beneficiari i va dirigit a empreses que tenen com a màxim 18 mesos de vida. L’objectiu d’aquest ajut és donar suport a les empreses emergents en la fase de creació, la més crítica pel seu creixement, acostant-les als primers clients i rondes de finançament privat.

A banda del suport econòmic, les startups també accedeixen a un servei de mentoria d’un expert acreditat per ACCIÓ. Durant un any i mig rebran l’assessorament en diferents àmbits, com el finançament o la internacionalització, per poder créixer i aprendre sobre aquests camps.

L’ajut startup capital és un dels més valorats entre els usuaris dels serveis d’ACCIÓ amb una puntuació de 9,2. El 83,3% de les startups es mostren molt satisfetes amb el programa i l’atribut millor valorat pels participants és la utilitat de l’ajut amb un 9,6.

Durant la visita al MWC, a banda de reunir-se amb el CEO de Huawei a Espanya, Tony Jin Yong, Torrent també s’ha acostat a l’estand de Telefónica, on ha mantingut una trobada amb el seu director general a Catalunya, Manuel Casas. El titular d’Empresa i Treball ha finalitzat el recorregut a l’estand Catalonia Startup Hub del 4YFN on ha conegut de primera mà diversos projectes d’empreses tecnològiques catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa