Els empleats de Nissan han tallat de nou la Ronda Litoral de Barcelona en protesta per l’expedient de regulació que l’empresa automobilística ha presentat oficialment i que preveu acomiadar 1.288 treballadors abans d’acabar l’any.

Els assalariats han envaït la calçada i han tallat la circulació en els dos sentits de la marxa a l’altura de Mercabarna, a la Zona Franca, com han fet aquest matí. La protesta ha causat deu quilòmetres de cua, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Els treballadors continuaran demà les mobilitzacions amb una manifestació que començarà a la plaça d’Espanya en direcció a la plaça Cerdà, on Nissan té la seu comercial.

Els empleats també es concentraran dimecres davant el Parlament, coincidint amb la celebració del ple, per exigir als polítics que mostrin el seu rebuig al pla de la multinacional.

En un comunicat, Nissan ha argumentat que la companyia “s’ha d’assegurar la competitivitat per arribar al 2010 en la millor posició possible per optar a l’adjudicació de nous models. Amb aquest objectiu, la companyia ha de prendre la difícil decisió de reduir en 1.680 el nombre de posicions de la seva planta de Barcelona des d’ara i fins al setembre de 2009”.

El grup automobilístic presentarà un altre expedient de regulació el setembre vinent i afectarà 400 assalariats més. En total, s’acomiadaran uns 1.700 treballadors, com estava previst.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa