Els taxistes collen el govern espanyol amenaçant amb mantenir la vaga indefinida

Els conductors volen mesures en un caldenari i l'executiu de Pedro Sánchez demana temps

 

Els taxistes amenacen amb mantenir la vaga indefinida si no hi ha acord i el Ministeri de Foment no posa sobre la taula un calendari concret per blindar el sector del taxi i fer complir al carrer la llei que marca que per a cada vehicle amb conductor (VTC) hi hagi 30 taxis al carrer. “Hi ha bones sensacions però no podem anar al carrer a dir als companys que estan patint que ens han dit que ho arreglaran, perquè això ho han fet des del 2009”, ha lamentat el portaveu de l’assocaició Elite, Alberto Álvarez ‘Tito’.

 

Per tant, tot i que la reunió continua i les dues parts estan intentant acostar posicions, el sector del taxi veu “insuficient” l’oferiment de Foment. Segons els taxistes, el govern espanyol demana “temps” per fer una regulació àmplia del sector i permetre una “convivència harmònica” dels dos negocis. Fins al moment, el secretari d’Estat de Transports, Pedro Saura, els ha ofert fer una “declaració” al Consell de Ministres però no es plantegen cap decret llei ni cap mesura legislativa, segons els taxistes. Per això, de moment, la vaga indefinida en manté.

 

De la seva banda, el secretari general del Partit Popular, Teodoro García, ha anunciat que el seu partit demanarà la compareixença urgent del ministre de Foment, José Luis Ábalos, perquè expliqui quines mesures prendrà en relació a la crisi del sector del taxi davant la convocatòria de vagues arreu de l’Estat. En roda de premsa posterior al Comitè de Direcció, García ha acusat el ministre de “passivitat intolerable” i ha assenyalat que el PP ja va acordar una normativa al 2008 que “obria un punt de partida i punt de trobada que garantia un servei públic i llibertat”. Pel dirigent popular, Ábalos “ha decidit plegar-se als interessos d’Ada Colau i els seus socis per reobrir una guerra que perjudica clarament el turisme i l’economia amb la seva inacció”.

 

Teodoro Garcia també ha criticat el govern espanyol per “marxar de vacances deixant els espanyols sense vacances i sense servei públic” i ha afegit que és una “irresponsabilitat”. Segons Garcia, la “inacció” del govern ha creat un “caos sense precedents”

Nou comentari