Els sindicats de CaixaBank: “L’avarícia d’uns pocs suposa l’adéu de molts”

Els representants dels empleats elaboren una carta conjunta i demanen a la plantilla que l'enviïn als grups polítics

Els sindicats de CaixaBank han començat aquest dijous les accions de protesta contra l’ERO a l’entitat, que afecta gairebé 8.300 treballadors. La primera consistirà a fer arribar una carta –consensuada pels sindicats del banc- a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats amb l’objectiu que el govern espanyol i els diferents partits defensin la protecció dels llocs de treball. “L’avarícia d’uns pocs suposa d’acomiadament de molts“, es llegeix a la carta, on també es demana la derogació de la reforma laboral i una major implicació per part de les formacions. Els sindicats han demanat a la plantilla –més de 44.000 persones- que, durant els pròxims dies, enviïn l’escrit als grups per actuar “com una sola veu“. En la carta publicada aquest dijous, els sindicats assenyalen que l’expedient que ha presentat CaixaBank és “totalment abusiu“, tot destacant el fet que almenys la meitat dels acomiadaments han de ser de menors de 50 anys i que l’entitat també busca retallar els sous actuals de la plantilla.

Tota aquesta imposició, que no negociació“, continua l’escrit, “es produeix en un marc legal que la fa possible perquè no es necessita acord amb els sindicats i perquè el control que pot exercir la inspecció de treball va quedar seriosament afectada per la reforma laboral del 2012”. De fet, els sindicats lamenten que aquesta es mantingui vigent perquè “no ha existit una veritable voluntat per derogar-la”.

Parafrasejant a Gandhi, els sindicats afirmen que “hi ha suficients recursos per cobrir les necessitats de tots, però no els suficients per satisfer l’avarícia d’alguns”. En aquest sentit, apunten que la necessitat d’incloure tantes persones a l’ERO respon a la pujada del sou del president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, que a CaixaBank cobrarà el triple del que percebia a Bankia. “I això, sense tenir en compte els increments de sou dels altres directius“, afegeixen.

A part, recorden que CaixaBank continua sent una entitat participada per l’Estat i, per tant, “pel conjunt de la ciutadania, que no pot restar aliena a la situació”. “És per això que els emplacem a involucrar-se activament per frenar aquest procés salvatge i injustificat i a no ser còmplices”, conclou la carta, dirigint-se novament a les formacions polítiques. Aquesta és la primera acció dels sindicats per fer front a l’ERO presentat la setmana passada a l’entitat. Està previst que la següent se celebri el pròxim dijous 6 de maig, coincidint amb la presentació de resultats de l’entitat corresponent al primer trimestre.

Comentaris

  fi 02/05/2021 7:55 am
  Jo crec en un banc públic, un banc de correus, amb tots els productes financers del món no com la merda que tenen els bancs espanyols crearia ocupació juvenil i podria estar moltes hores obert....
  cap sorpresa 29/04/2021 1:59 pm
  la caja t'enganem, t'estafem et robem, comissions a punta pala, i sous desorbitats de directius, beneficis si, absorció de bankia també, primer banco de españa, también. Ara que també els primers en nombre d'acomiadaments, per poder continuar mantenint els salaris dels peixos grossos
  Tal faràs 29/04/2021 1:05 pm
  Treballar per a una entitat amiga del estado podrit, saquejadora, autoritària i generadora de pobresa, fa que quan aquesta et fot fora, hi hagi poca solidaritat amb vosaltres, els treballadors.
  Ricard 29/04/2021 12:36 pm
  Si els governs racistes castellanistes no obliguessin a fusionar bancs "espanyols" i permetessin fusions internacionals no hi hauria tantes redundàncies entre els fusionats i, com a mínim a la curta, la pèrdua de llocs de treball seria molt inferior. Jo en tot cas vull recordar que els bancs "espanyols" de la AEB, on els bancs ara fusionats participaven, van tenir les penques de recomenar als catalans que votessin qualsevol cosa que no fos independentista. O sigui es va donar la increible circumstància que unes empreses RECOMENAVEN ALS SEUS CLIENTS QUÈ HAVIEN DE VOTAR. En aquells dies els treballadors dels esmentats bancs no van dir-ne ni piu. En aquestes condicions no es estrany que els tractin com els tracten: enviar-los al carrer com a agraïment pels serveis prestats.
   Martí 29/04/2021 1:08 pm
   Els treballadors de Caixabank són mercenaris que vendrien a sa mare per diners. Ara també venen televisors i mòbils, si en venen x els donen un plus, i ells els col·loquen sense contemplacions: a jubilats i gent gran que no ho necessita, a immigrants, a gent sense estudis que no entén els costos, a qualsevol. Explicat per un ex-treballador en un dinar familiar. La justificació? "És que el plus són molts cèntims...".
  Saltamarges 29/04/2021 12:05 pm
  Caixabank, cada vegada més cars, cada vegada més mal servei, cada vegada robant més descaradament. Cap llàstima, cap solidaritat amb vosaltres. Aneu-vos a queixar al Fainé.
  Enric 29/04/2021 10:16 am
  Que us donin pel cul, així de clar. Aneu a plorar a València, no vau traslladar la seu allí?
  ... 29/04/2021 10:12 am
  Heu saquejat tots tant com heu volgut els ciutadans de a peu. Ara us toca a vosaltres passar penúries.

Nou comentari