El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els preus de la indústria a Catalunya creixen un 4,1% el març, l’increment més gran des de 2018
  • CA

Els preus de la indústria a Catalunya durant el mes de març van créixer un 4,1% en termes interanuals. La taxa de variació és superior al repunt registrat durant el mes de febrer (+0,9%) i la més alta des de l’agost de 2018, segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Alhora, l’Índex de Preus Industrials (IPRI) al país acumula dos mesos consecutius a l’alça, un fet que no es donava des que va esclatar la crisi de la covid-19. A l’Estat, els preus industrials durant el març van incrementar-se un 6,3% en termes interanuals, la pujada més gran des del febrer de 2017. L’evolució de l’índex es deu, en gran part, a l’increment dels preus de producció i distribució d’energia elèctrica.

En concret, al conjunt de l’estat espanyol, els preus vinculats al subministrament d’energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat van incrementar-se un 7,8% el març, una dada que contrasta amb la caiguda del 3,4% registrada el febrer passat. També va tenir una forta incidència en l’índex l’evolució dels preus en les activitats relacionades amb el petroli, on els preus es van incrementar un 28,3% al març (davant la caiguda del 6,6% al febrer).

En el cas de Catalunya, sectors com el químic o el metal·lúrgic també van contribuir de forma positiva en l’augment dels preus industrials. En el cas del químic, l’import dels seus productes es va incrementar un 11,1% en termes interanuals (+3,2% el febrer), mentre que els productes metal·lúrgics es van encarir un 25,4% (+17,7% el febrer).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa