El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els governs català i espanyol crearan un grup de treball per tractar la crisi de Nissan
  • CA

La Generalitat i l’Executiu espanyol s’han compromès a crear un grup de treball que abordi “específicament” la situació de Nissan a Catalunya, després que l’empresa hagi anunciat la intenció d’acomiadar 1.680 treballadors durant el pròxim any.

Les dues administracions també han acordat que la Generalitat participarà en un altre grup de treball format pel Govern espanyol i nou comunitats autònomes per analitzar quines són les infraestructures necessàries per a la implantació del cotxe elèctric a l’Estat.

Les dues mesures són les principals iniciatives que el ministres d’Indústria i Treball, Miguel Sebastián i Celestino Corbacho, han acordat amb els homòlegs catalans, Josep Huguet i Mar Serna, respectivament, en una reunió al Palau de la Generalitat.

En un comunicat conjunt, han assegurat que el grup de treball es crearà abans que acabi el mes de novembre i “es demanarà també la implicació de la companyia”, que de moment no ha presentat un pla industrial que garanteixi la continuïtat de la factoria de la Zona Franca de Barcelona.

Així mateix, els dos executius han pactat que la Generalitat també participi en un segon grup de treball format pel Govern espanyol i nou comunitats autònomes que tenen indústries automobilístiques per estudiar com desenvolupar les infraestructures necessàries que permetin posar en marxa el projecte del cotxe elèctric.

Uns miler de treballadors es manifesten a la plaça Sant Jaume

Coincidint amb la reunió, un miler de treballadors de Nissan, segons els sindicats, s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, per exigir a les administracions que rebutgin l’expedient de regulació de l’empresa automobilística.

El president del comitè d’empresa de Nissan a Barcelona, Javier Donate, ha explicat que els treballadors s’han mobilitzat per recordar a les administracions que el cotxe elèctric no és la solució de futur per a les fàbriques de la companyia a Catalunya, sinó que necessiten fabricar nous vehicles “estàndards”.

Abans de la trobada, els ministres i consellers del ram s’han reunit breument amb el president de la Generalitat, José Montilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa