El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els empleats de Nissan exigeixen que el futur Govern s’impliqui al màxim en la reindustrialització
  • CA

Els empleats de Nissan han reclamat que el Govern s’impliqui “al màxim nivell” en la reindustrialització de les tres plantes que l’automobilística tancarà a finals d’any a Catalunya. Representants dels diferents sindicats que representen la plantilla s’han reunit amb vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, a la seu d’ERC per traslladar el “desconcert i preocupació” amb què veuen la “falta d’avenços i de projectes clars” per trobar un recanvi industrial “a l’alçada del que es perd amb Nissan”. Segons ha explicat el representant d’USOC al comitè d’empresa, Miguel Ruiz, a la sortida de la trobada, el coordinador nacional d’ERC s’ha compromès a fer una reunió entre el Govern i amb els comitès en els propers dies. Ruiz ha assegurat que els treballadors “no estan conformes” amb el desenvolupament de les reunions per part de la Generalitat i ha lamentat que “encara no s’ha vist al senyor Tremosa” -conseller d’Empresa i Coneixement- en el procés, tot i que ha valorat la participació de la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya.

Amb la trobada a la seu d’Esquerra Republicana acaba la ronda de contactes amb els partits dels comitès d’empresa per reclamar implicació a la classe política en la cerca d’un inversor per substituir el fabricant japonès. Fins ara, 13 empreses han firmat la carta d’intencions per instal·lar 17 projectes als terrenys de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. Un d’ells és un hub de descarbonització amb 10 empreses liderat per les sueques Inzile i Volta Trucks i la catalana QEV Technologies. Ruiz no ha entrat a valorar aquesta proposta perquè no tenen “dades certes” comprovades per la consultora que dirigeix la reindustrialització, KPMG.

D’altra banda, el representant dels comitès d’empresa ha admès que estan preocupats perquè projectes de grans fabricants de vehicles o de bateries elèctriques encara no hagin presentat la carta d’intencions i ha reclamat a les administracions que es moguin per convèncer els inversors. “Volem un projecte important, fiable i que doni cobertura a tot el teixit industrial”, ha afirmat Ruiz que ha afegit que apostar per un projecte logístic no és una possibilitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Keko jones a abril 14, 2021 | 16:22
    Keko jones abril 14, 2021 | 16:22
    Tal com vosaltres us vau implicar amb el dit procés, per exemple ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa