El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els accionistes de CaixaBank aproven la pujada de sou del president Goirigolzarri
  • CA

Els accionistes de CaixaBank han aprovat per majoria les remuneracions dels consellers de l’entitat. En la junta general celebrada aquest divendres, els socis del banc presents –representants del 75,4% del capital social- han donat llum verda als salaris, una de les qüestions que havia generat més debat durant les últimes setmanes arran de l’ERO que afecta gairebé 8.300 empleats del grup. No obstant això, i segons han confirmat fonts del Ministeri d’Assumptes Econòmics a l’ACN, el govern espanyol ha votat en contra d’aquest punt. La decisió de l’executiu –que controla el 16,1% de l’accionariat del banc a través del FROB- va en línia amb les declaracions dels ministres que s’havien mostrat crítics amb els sous dels alts directius del sector.

Amb l’aprovació d’aquest punt, el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, percebrà una remuneració fixa d’1,65 milions, més del triple del que cobrava a Bankia. A més, optarà a una remuneració màxima de 2,13 milions, tenint en compte una sèrie de bonificació a curt i llarg termini. Per la seva banda, el conseller delegat del grup, Gonzalo Gortázar, rebrà un salari fix de 2,26 milions, el mateix respecte a l’any passat, mentre que optarà a una retribució màxima de 3,43 milions tenint en compte la part variable.

Fa tres setmanes, la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, va qualificar d’“inacceptables” els salaris dels banquers, destacant que “no corresponen en absolut” a la situació econòmica actual de l’Estat. Per la seva banda, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va dir que ara “no és moment” per a plantejar Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), donada la crisi de la covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa