El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC suspèn cautelarment la limitació de llicències VTC aprovada per l’AMB
  • CA

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment el reglament que limita les llicències VTC, utilitzades per companyies com Uber o Cabify, a l’àrea metropolitana de Barcelona. La decisió del tribunal, feta pública aquest dijous i publicada íntegrament per Nació Digital, arriba després que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) interposés un recurs contra la norma aprovada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el passat 26 de juny i en demanés la suspensió cautelar. El TSJC ha convocat les parts el pròxim 26 de juliol per decidir si manté o aixeca la suspensió del reglament.

 

El recurs presentat per la CNMC al·lega que el reglament de l’AMB, que contempla la necessitat d’una segona autorització per poder operar a l’àrea metropolitana de Barcelona, afavoreix el sector del taxi. La CNMC no ha estat l’únic organisme que ha interposat un recurs contra la limitació de llicències VTC a Barcelona. També ho han fet el ministeri de Foment, que defensa que “envaeix competències estatals”, i la patronal Unauto VTC. 

 

Com a resposta als recursos contra la limitació de llicències VTC a l’àrea metropolitana de Barcelona, els taxistes han convocat una aturada de 12 hores el pròxim 25 de juliol i una manifestació a l’Arc de Triomf de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa