El sector turístic confia en els visitants de proximitat i en les reserves d’última hora per a aquest agost

Algunes cases rurals i càmpings fregaran el ple, optimisme a la Costa Brava i "estiu perdut" a Barcelona ciutat

El sector turístic confia un any més en els visitants de proximitat per a l’agost i en les reserves a última hora. Mentre algunes cases rurals del Pirineu i càmpings podrien fregar el ple absolut, altres zones de Catalunya com la costa del Maresme i el Baix Llobregat esperen una ocupació de mínims per l’elevada dependència del turisme estranger. Per la seva banda, els hotelers de Barcelona han assumit que “l’estiu està perdut”. A la Costa Daurada, l’esperança és el turisme espanyol i que una millor evolució epidemiològica ajudi a “salvar la temporada” amb la visita del turista rus, anglès i irlandès. A la Costa Brava, els responsables de càmpings i agents turístics es mostren optimistes però sense arribar a nivells d’ocupació del 2019.

En canvi, el sector turístic lleidatà sí confia en igualar els nivells de l’estiu del 2019 quan es va assolir el rècord absolut a la demarcació i encara l’agost amb bones expectatives d’ocupació. Les reserves als hotels del Pirineu es mouen actualment entre el 80% i el 90% i la Federació d’Hostaleria de Lleida preveu que molts establiments freguin la plena ocupació, especialment durant els caps de setmana de les tres primeres setmanes del mes. A les comarques de la plana de Lleida les xifres seran inferiors.

L’ocupació als establiments de turisme rural rondarà el 100% al Pirineu mentre que al pla oscil·larà entre el 60 i el 70%. El sector ha rebut algunes cancel·lacions de reserves per la prohibició de reunions de més de deu persones però s’estan cobrint amb grups més petits. 

Pel que fa als càmpings, les reserves mantenen un bon ritme arreu de la demarcació i preveuen una ocupació d’entre el 95 i el 100% la primera quinzena d’agost i nivells també alts la resta del mes. Fa dies que no hi ha bungalous lliures per a l’agost mentre que les zones d’acampada estan al 80% però esperen que també s’acabaran omplint. La majoria de turistes que visitaran aquest estiu les comarques de Lleida són catalans.

Comentaris

    Menus en Català, si us plau 31/07/2021 9:35 am
    Espero que quant vagui a un Restaurant, amb donin la carta en Català, i si es possible, que m'atenguin en Català, si volen turisme de proximitat, el mínim que poden fer es respectar la llengua i la cultura local.
    Fácil, no entres. 31/07/2021 2:47 pm
    Ves a comer al restaurante Palacete de Waterloo.

Nou comentari