El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern obre una convocatòria d’ajuts a projectes per modernitzar el turisme català
  • CA

El Govern ha obert una convocatòria d’ajuts a projectes per transformar i modernitzar el turisme de Catalunya. En concret, les iniciatives seran finançades a través del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions en el marc dels fons Next Generation UE, un programa que defineix vuit categories de destinacions que han d’actuar sobre els eixos de la sostenibilitat, l’eficiència energètica, la digitalització i la competitivitat.

L’executiu català ha anunciat que s’assignarà una inversió mínima d’entre 1 i 10 milions d’euros depenent de la tipologia de destinació. La convocatòria és per a ens locals i poden presentar els seus projectes fins al 20 de setembre.

El programa té una durada de 3 anys i està dotat amb 1.858 milions d’euros. Per a aquest 2021, es destinaran 660 milions entre totes les comunitats autònomes. La directora general de Turisme, Marta Domènech, ha convidat a “aprofitar” els fons de recuperació europeus per “transformar” el sector turístic català. També ha considerat que els recursos són una “gran oportunitat” per “recapitalitzar el país”.

Les vuit categories de destinacions són: gran destí urbà, sol i platja molt internacionalitzat, destí urbà, ciutat amb identitat turística, sol i platja mixt / estacional i rural costaner.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa