El Govern justifica per “motius tècnics” l’ajut financer als gimnasos DIR

El conseller Tremosa va donar explicacions sobre el polèmic rescat en un informe per respondre a un diputat dels comuns

“Motius tècnics”. Així justifica el Govern el pla de rescat que va atorgar a l’empresa Centre d’Activitats Físiques (DIR) en un informe signat per l’exconseller Ramon Tremosa, el passat 20 de maig, que ha estat lliurat al Parlament. L’informe respon a una sèrie de demandes del diputat dels Comuns Lucas Silvano. L’afer va aixecar molta polseguera quan va transcendir que a través de l’empresa pública Avançsa ja s’havien traspassat a la cadena de gimnasos 1,46 milions d’euros, del total de 2,6 milions atorgats. L’oposició va acusar el Govern de cedir a DIR un 30% dels ajuts destinats a la reactivació industrial.

En aquest sentit, l’aleshores conseller assegura que és “erroni” afirmar que “se li van atorgar un 30% dels ajuts destinats a la reindustrialització a una empresa que no pertany al sector industrial”. En primer terme, perquè el rescat no era un “ajut i/o subvenció” sinó un “préstec associat a unes garanties reals/personals”. “L’instrument”, continua l’informe, ” abasta tot tipus d’empreses, no només les industrials, tot i que la majoria pertanyen a aquest sector”. En segon terme, Tremosa constata que la quantitat desemborsada (1,46 milions) representaria un 13,34% dels fons totals i no un 30%.

Així mateix, el document del Govern insisteix que aquests rescats són una “línia de préstecs participatius per a empreses catalanes que necessitin desenvolupar un pla de viabilitat”. “Per a la seva concessió”, indica, ” és imprescindible que presentin aquest pla i l’existència d’uns béns amb unes valoracions que donin cobertura al capital i als interessos de préstec”. En aquest marc, el Govern justifica que per concedir l’ajut al DIR s’han tingut en compte les “restriccions en el sector dels gimnasos arran de la pandèmia” i una estructura de personal de treball d’un miler de persones. Per això, Avançsa va considerar que amb les “projeccions i el pla presentat per la companyia” es pot concloure que si la situació es reverteix i progressivament es pot garantir l’obertura de les instal·lacions, DIR tindrà “capacitat de retorn del crèdit concedit”. En cas contrari, el Govern assegura que podrà executar les garanties.

Tremosa també remarca que hi ha una altra empresa dedicada a l’explotació de centres esportius que ha demandat l’ajuda i que ara està en fase d’estudi. “Fins al 7 de maig, no hi havia cap empresa exclosa d’aquesta línia d’ajuts. De sis sol·licituds presentades, 4 han estat concedides i 2 es troben en fase d’estudi”, assenyala el document. Per altra banda, Tremosa també insisteix que s’ha obert una línia d’ajuts de 15 milions d’euros amb càrrec al pressupost del Consell Català de l’Esport per a l’exercici del 2021 per a entitats gestores d’instal·lacions esportives l’obertura al públic de les quals s’hagi vist suspesa o limitada.

Comentaris

  omega 10/06/2021 5:17 pm
  van tenir anys amb molts beneficis. Amb els diners públics no es juga
  El dinero procede del tráfico de divisas del abuelo 09/06/2021 7:16 am
  Compró unas mancuernas con las ganancias. De las piedras hacía pan, era un fenómeno.
  El Estado opresor nos roba. 08/06/2021 10:45 pm
  Pero en la republiqueta que querían colarnos, si rezas con " misales " te solucionan el problema rápidamente( eso sí,sólo si eres fanático independentista) con "motivos técnicos", el vocablo robar en la republiqueta que querían colarnos no existe. ,

Nou comentari