El Govern convocarà 30.000 places públiques al llarg d’aquesta legislatura

El conseller Puigneró anuncia la mesura al Parlament "per reduir la temporalitat" a l'administració

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha avançat que la Generalitat aprovarà aquesta tardor una oferta d’ocupació pública de gairebé 30.000 places, que s’aniran convocant al llarg de la legislatura. L’objectiu, “reduir la temporalitat” i “estabilitzar” l’administració catalana. El responsable del departament de nova creació ha comparegut aquest dijous al Parlament per exposar les seves principals línies de treball. Digitalització de l’administració, innovació i “ciutadania digital”, connectivitat arreu del territori i ciberseguretat són les prioritats de la legislatura, segons ha senyalat Puigneró.

 

Puigneró ha avançat al Parlament que el Govern té previst aprovar a la tardor una oferta d’ocupació pública de “gairebé” 30.000 places, com a forma “d’estabilització i consolidació de plantilles per reduir la temporalitat” a l’administració pública catalana. Temporalitat que se situa avui en el 36% dels treballadors públics. 

 

Segons ha detallat el conseller, es convocaran 4.300 places de funcionaris d’Administració i Tècnics, 16.000 docents, 9.000 estatutaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) i 685 de personal laboral. 

Nou comentari