El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El BBVA prepara un ERO i tancarà 204 oficines a Catalunya
  • CA

El BBVA ha plantejat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 3.800 treballadors a tot l’estat, l’equivalent al 16% de la seva plantilla. Segons han informat els sindicats després de la reunió celebrada aquest dijous amb l’entitat, l’ERO afectarà 3.000 persones de la xarxa d’oficines –més del 21% del personal d’aquesta àrea- i 800 dels serveis centrals. El banc també preveu tancar 530 oficines a tot l’Estat, de les quals 204 es troben a Catalunya. De fet, Catalunya és la comunitat més afectada pel que fa a la xarxa d’oficines, seguida de la regió central –Madrid i Castella-La Manxa-, amb 101 tancaments, i la regió sud –Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla-, amb 76 tancaments. La reestructuració a la resta de la xarxa d’oficines és la següent: al nord-est de l’Estat –Galícia, Astúries i Castella i Lleó- en tancaran 59 locals, a la zona nord –País Basc, Cantàbria, Navarra, La Rioja i l’Aragó- se’n tancaran 41, a l’est –País Valencià, Balears i Múrcia- es tancaran 35 oficines i, finalment, a les Illes Canàries se’n tancaran 14.

A través d’un comunicat, Comissions Obreres (CCOO) ha qualificat d'”escandalós i insostenible” l’ERO plantejat per l’entitat i afegeix que “s’allunya de tot allò que el banc ha volgut fer creure a la plantilla”. “Darrere aquests números hi ha famílies que es quedaran sense una font d’ingressos, mentre que l’alta direcció manté i incrementa els seus salaris milionaris”. En aquest sentit, el sindicat apunta que optarà “pel camí de la mobilització”, tot i que encara no ha especificat quines accions durà a terme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 23, 2021 | 15:18
    Ricard abril 23, 2021 | 15:18
    Cal agrair-ho al govern dels castellans, que va regalar el l grup Catalunya caixa a una entitat que tenia duplicitats a dojo a Catalunya, l'acreditada entitat bancària enamorada de Catalunya, el BBVA, caracteritzada per dir-li als catalans que han de votar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa