Els economistes catalans suspenen la Generalitat i l’Estat per la gestió de la crisi

Covid, atur i situació política, les principals preocupacions dels col·legiats segons una enquesta

L’índex de Confiança dels Economistes de primavera del 2020 situa, amb molta diferència, la crisi del coronavirus com el principal problema de l’economia catalana, seguit per l’atur i la situació política.El 95,5% dels economistes enquestats -1.300 persones- considera que l’economia catalana està pitjor que fa un any fruit de l’impacte de la COVID-19. A més, la previsió de més de les dues terceres parts (67,7%) dels economistes és que l’economia catalana en aquest segon trimestre del 2020 continuarà tendint a empitjorar.

I com ho han fet les administracions? Totes suspenen en aquesta enquesta, que pregunta sobre la gestió de les autoritats de la crisi de la COVID-19: Els economistes la suspenen tot valorant relativament millor la de les autoritats locals (amb un 4,22) i pitjor la de les autoritats espanyoles (amb un 3,30). En relació amb les mesures adoptades per pal·liar els efectes de la COVID-19 en l’economia, els economistes també les suspenen, valorant relativament millor les de protecció social (amb un 4,23) i pitjor les fiscals (amb un 2,83).

L’Enquesta de Situació Econòmica de Primavera de 2020 del CEC també ha consultat sobre l’impacte de la COVID-19 en les activitats econòmiques de les comarques barcelonines, gironines, lleidatanes i tarragonines. A totes les demarcacions els economistes coincideixen que el turisme, les activitats d’oci i culturals i el comerç no alimentari seran les activitats més perjudicades, mentre que el comerç electrònic, el sector farmacèutic i el comerç alimentari i el sector productiu agroalimentari seran els sectors relativament més beneficiats.

Nou comentari