El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els economistes catalans suspenen la Generalitat i l’Estat per la gestió de la crisi
  • CA

L’índex de Confiança dels Economistes de primavera del 2020 situa, amb molta diferència, la crisi del coronavirus com el principal problema de l’economia catalana, seguit per l’atur i la situació política.El 95,5% dels economistes enquestats -1.300 persones- considera que l’economia catalana està pitjor que fa un any fruit de l’impacte de la COVID-19. A més, la previsió de més de les dues terceres parts (67,7%) dels economistes és que l’economia catalana en aquest segon trimestre del 2020 continuarà tendint a empitjorar.

I com ho han fet les administracions? Totes suspenen en aquesta enquesta, que pregunta sobre la gestió de les autoritats de la crisi de la COVID-19: Els economistes la suspenen tot valorant relativament millor la de les autoritats locals (amb un 4,22) i pitjor la de les autoritats espanyoles (amb un 3,30). En relació amb les mesures adoptades per pal·liar els efectes de la COVID-19 en l’economia, els economistes també les suspenen, valorant relativament millor les de protecció social (amb un 4,23) i pitjor les fiscals (amb un 2,83).

L’Enquesta de Situació Econòmica de Primavera de 2020 del CEC també ha consultat sobre l’impacte de la COVID-19 en les activitats econòmiques de les comarques barcelonines, gironines, lleidatanes i tarragonines. A totes les demarcacions els economistes coincideixen que el turisme, les activitats d’oci i culturals i el comerç no alimentari seran les activitats més perjudicades, mentre que el comerç electrònic, el sector farmacèutic i el comerç alimentari i el sector productiu agroalimentari seran els sectors relativament més beneficiats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa