El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les discoteques del Baix Llobregat descarten reobrir amb l’actual normativa
  • CA

Tot i l’entrada de Barcelona i la seva àrea metropolitana en fase 3 aquest dijous, les principals discoteques del Baix Llobregat han decidit no reobrir perquè amb l’actual normativa “no els surt a compte”. Ni la proximitat de la revetlla de Sant Joan els ha animat a fer-ho perquè amb un 33% de l’aforament i la gent asseguda el negoci els és del tot “inviable”. Ismael Garcia, director de les carpes Palm Beach de Sant Feliu Llobregat, explica que prefereixen esperar uns dies abans que obrir amb una normativa “poc clara que canvia cada dia”. “Amb un 33% de l’aforament estaríem disposats a obrir sempre que es permeti la llibertat de moviments perquè, com a mínim, ens permetria recuperar l’essència d’un local d’oci nocturn”, proposa.

Com les carpes Palm Beach de Sant Feliu, altres discoteques que tampoc obriran de manera imminent són les del polígon Femades de Cornellà de Llobregat, entre elles Malalts de Festa, i locals com Jarana i Péndulo a Castelldefels.

El propietari de Malalts de Festa, Raúl Fernández, explica a l’ACN que per a ells l’estiu és la temporada baixa i que reobrir amb limitacions d’aforament i amb la pista de ball ocupada per taules i cadires no els surt a compte de “cap de les maneres”. Tot i que no descarta obrir en les pròximes setmanes si les restriccions van a la baixa, destaca que el més factible és que s’esperin a obrir al setembre. “Sap greu pels clients però no es donen les condicions”, afegeix.

Del mateix parer són els empresaris d’oci nocturn de Castelldefels. Manuel Ángel Ortíz, president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels, deixa clar que amb l’actual normativa és “absolutament inviable” obrir els locals i afegeix que s’esperaran uns dies per si s’introdueixen nous canvis que els siguin més favorables. En aquest sentit, critica que la normativa “és confusa” i que amb els continus canvis normatius i de criteri als empresaris se’ls fa molt difícil planificar.

El director de les carpes Palm Beach de Sant Feliu de Llobregat, Ismael García, assegura que obrir amb el 33% de l’aforament i la gent asseguda pot ser rendible uns dies perquè la gent té ganes de sortir, però que passada la novetat “no té sentit” perquè l’essència d’una discoteca o local d’oci nocturn és ballar i relacionar-se. “No sé com ha funcionat en altres llocs com Tarragona o l’Alt Maresme, però nosaltres amb aquestes condicions tenim clar que no podem obrir”, assenyala.

García demana que amb l’entrada a la fase 3 i a l’anomenada nova normalitat la normativa sigui “més clara i concisa” i que els empresaris puguin decidir què fer amb el convenciment que podran garantir la seguretat de clients i treballadors i també la seva viabilitat econòmica. Aquí, lamenta que les terrasses estiguin plenes a tot arreu amb un respecte relatiu de la distància social i que en un local a l’aire lliure i espaiós com el seu la gent no pugui estar dreta.

El director de les carpes Palm Beach explica que fa temps que estan treballant per posar a punt les instal·lacions i que tant bon punt es donin les condicions podran reobrir en pocs dies. Això sí, recorda que un local a l’aire lliure a l’entorn de Barcelona com el seu es juga la temporada entre els mesos de juny i juliol i que si no obren abans de tres setmanes no els valdrà la pena. “Si podem obrir a finals de juny encara podem salvar la temporada perquè enguany preveiem un mes d’agost més fort del normal”, explica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa