El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz contempla una nova pròrroga dels ERTO més enllà del setembre
  • CA

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, no descarta una nova pròrroga dels ERTO més enllà del 30 de setembre pels sectors més afectats per la crisi del coronavirus. En una entrevista a Onda Cero, la ministra ha explicat que tenen uns àmbits “acotats” que, malgrat que ja no hi ha prohibicions, tenen una situació “molt dolenta”. “Parlo del sector turístic en el seu sentit extens, agències de viatges, tràfic aeri i marítim però també el món vinculat a l’educació o a la cultura”, ha dit. Diaz ha dit que la situació s’anirà examinant setmana a setmana amb els agents socials però que ja auguren que, probablement, “necessitaran un nivell més gran de protecció, amb exoneracions majors”.

La ministra ha insistit que els ERTE han salvat milions de treballadors i ha carregat contra el PP, a qui ha demanat que estigui “a l’alçada” com ho han fet patronals i sindicats amb el pacte signat avui.

També ha dit que l’acord al qual s’ha arribar dona una imatge de “país solvent” davant d’Europa.

Fons de rescat

En relació al fons de 10.000 MEUR per rescatar empreses, Díaz ha defensat que una de les línies sigui entrar en el seu accionariat. “El govern ho farà i crec que és clau que siguin empreses solvents”, ha dit. En aquest sentit, ha remarcat que, fins ara, el sector públic entrava quan “ja no hi havia res a fer” i “se socialitzaven les pèrdues”.

“Crec que és una mesura molt important per donar suport a empreses solvents que ho estan passant malament”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa