Cultura convoca ajudes per a la programació de música en viu

El nou paquet de 800.000€ s'adreça a festivals, cicles, temporades o programació estable

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha convocat una nova línia d’ajudes per a la programació de música en viu de caràcter professional. El nou paquet, dotat amb 800.000 euros, s’adreça a festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen, programació de música en viu (festivals, cicles, temporades i programació estable) realitzada per empreses privades i programació estable de sales de concerts. A la subvenció s’hi poden acollir tots els projectes desenvolupats entre l’1 de juny del 2020 i que hagin finalitzat entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021.

Segons l’ICEC, aquestes ajudes responen a una demanda del sector cultural. Per accedir a la subvenció cal que s’hagin fet un mínim de quatre concerts a Catalunya, en el cas dels festivals i les mostres organitzades per ajuntaments o programació realitzada per empreses o entitats privades. Pel que fa a empreses o entitats que gestionin sales de concerts on es requereixi entrada de pagament, el mínim per obtenir l’ajut són 20 espectacles.

La subvenció cobreix la contractació artística dels concerts. Segons l’ICEC, es consideren despeses subvencionables els caixets dels intèrprets amb un màxim de 30.000 euros per concert. Les empreses i entitats interessades a presentar una sol·licitud per a aquesta línia de subvenció poden fer-ho entre el 26 d’agost i el 14 de setembre de 2021.

Nou comentari