El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La covid-19 enfonsa un 22,4% la producció industrial a Espanya a l’abril
  • CA

La producció industrial a Espanya s’ha enfonsat un 22,4% a l’abril respecte al mes anterior com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. Segons dades de l’Eurostat, Espanya és el sisè estat de la Unió Europea amb una caiguda de la producció industrial més pronunciada durant l’abril, mes en què la producció industrial ha caigut un 17,1% a l’eurozona i un 17,3% a la Unió Europea en comparació amb el mes anterior. Així, la pandèmia ha fet caure a la producció industrial a nivells no vistos des de mitjans de la dècada dels noranta.

La caiguda de la producció industrial a l’abril se suma a la que ja va haver al març com a conseqüència de la pandèmia. A Espanya va caure un 13,1% al març, mentre que a la zona euro el retrocés va ser de l’11,9% i a la Unió Europea del 10,9%. Fins ara, les caigudes més pronunciades s’havien registrat coincidint amb la crisi financera, concretament en els darrers mesos del 2008 i els primers del 2009. En aquest cas, les contraccions més altes havien estat d’entre el 3% i el 4%. Per tant, significament per sota de les registrades aquest abril com a conseqüència de la covid-19.

Respecte a l’abril del 2019, l’enfonsament de la producció industrial a Espanya ha estat del 34,3%, mentre que a l’eurozona s’ha registrat una caiguda del 28% i del 27,2% a la Unió Europea. Els estats en què més s’ha enfonsat la producció industrial a l’abril són Hongria (30,5%), Romania (27,7%) i Eslovàquia (26,7%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa