Convocada vaga a Le Porc Gourmet per l'anunci de la possible marxa de l'empresa

CCOO i UGT anuncien una parada indefinida a tots els centres de treball de l’empresa càrnia Grupo Jorge
Una imatge de l'escorxador Le Porc Gorumet a Santa Eugènia de Berga
Una imatge de l'escorxador Le Porc Gorumet a Santa Eugènia de Berga | Quico Sallés

 

Primera reacció a l'anunci del Grupo Jorge d'abandonar Catalunya. CCOO i UGT han convocat una vaga indefinida a tots els centres de treball de l’empresa càrnia, després que tal i com ha avançat El Món aquesta hagi anunciat la seva intenció de traslladar l’activitat productiva de l’empresa fora de Catalunya. Una decisió que segons el sindicat podria comportar la pèrdua d’entre 1.300 i 1.500 llocs de feina.

 

UGT i CCOO, sindicats majoritaris al sector carni a Catalunya, han anunciat que registraran demà al Departament de Treball una vaga indefinida a tots els centres de treball del Grupo Jorge a Catalunya a Santa Eugènia de Berga (Osona) i Mollerussa (Pla d’Urgell). 


 

CCOO i UGT portem denunciant davant la Inspecció de Treball que les cooperatives de treball associat que operen al Grupo Jorge no compleixen la llei catalana de cooperatives, que sotmeten els treballadors i treballadores del grup a condicions de treball indignes, amb ritmes de treball inhumans i amb salaris de misèria per sota del conveni col·lectiu del sector.

 

UGT i CCOO també denuncia que el "Grupo Jorge es fa valer de falses cooperatives i falsos autònoms per degradar les condicions laborals dels treballadors i treballadores augmentant, així, el seu marge de beneficis".

 

Ambdós sindicats titllen de "xantatge" l'anunci de l'empresa i l'acusen de vulneració de drets del Grupo Jorge. Demanen la implicació del Departament de Treball i de la Inspecció de Treball. 


 

 
Comentaris
fideli
la màfia, a Ñ...
Josep
El sr Fcesc Sanchez del Pdacat i advocat de l empresa te alguna cosa a veure amb una deslocalitzacio vergonyosa per no complir amb la legislacio catalana ?
Llet nostra
Els problemes a vegades són una oportunitat. Recordem el cas de Llet nostra. Hi ha prou amb que les cooperatives s'organitzin pel seu compte.
JordiP
Bé. Un vaga és, precisament, el que faltava perquè l'empresa fotés el camp. Dialèctica "de clase": abajo la patronal. Sabeu qué significa "negociar"? Però gràcies. M'heu tornat als anys 70 i 80, quan la consigna era "guerra al capital: tanquem totes les fàbriques".
JordiP
Cap el 1980 vaig entrar de "jefecito" en una empresa de maquinària tèxtil del Vallès. El segon dia hi havia assamblea. Vaig baixar a veure què. Sobre un estrat, un paio cridava: "Companys, hem de tancar l'empresa i emportar-nos lo nostre abans que sigui massa tard!!". Esverat, li vaig preguntar a l'amo i em va dir "Res de res, això fa anys que ho diuen". L'empresa encara hi és. En aquella època, el B.Llobregat i els vallesos estaven plens d'empreses "ocupades". Van acabar tancant, és clar.
Ciutadana farta
Al demanar feina a una empresa , acceptes les condicions , si t,interessen agafes la feina i si no t,interessen no l,agafes i busques unaltre , el que no es logic es canviar les regles de joc quan ja ets dins, si no t,agrada la feina i les condicions marxes i busques unaltre cosa, les empreses ofereixen unes condicions i si un trova que no son prou bones no l ,agafa, no es pot pretendre que una empresa canvii perque uns treballadors que han acceptat unes condicions ara diuen que no
Montserrat
No hauríem de comprar productes que venen d'aquests escorxadors fins que els seus empleats no siguin contractats com empleats i no com falsos autònoms. La inspecció de treball hauria d'actuar, crec que seria millor per tothom. Hem d'exigir que les empresses siguin ètiques, respectuoses amb les persones i els medi ambient.

envia el comentari