El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell General d’Economistes rebaixa a un 5,5% el creixement previst pel 2021
  • CA

El Consell General d’Economistes ha revisat a la baixa les previsions de creixement de l’economia espanyola el 2021, d’un 7,2% a un 5,5%. L’entitat ha atribuït aquest canvi a la “incertesa” sobre la continuïtat de les empreses i llocs de feina un cop finalitzi la pròrroga dels ERTO, així com la moratòria en la sol·licitud de concurs de creditors de les empreses. Els economistes alerten que aquests factors podrien provocar atur de llarga durada i portar a la insolvència d’empreses, amb el consegüent risc financer. Així mateix, alerten que els fons europeus poden ser insuficients per evitar el tancament de petites i mitjanes empreses a l’Estat, ja que els projectes han d’estar alineats amb les prioritats establertes per la Unió Europea.

Per aquest motiu, els economistes han reclamat destinar els fons a fer les reformes necessàries per corregir les “deficiències” de l’economia espanyola i elevar la productivitat. “Donat que el 95% del teixit empresarial del nostre país està format per pimes, és fonamental la seva reestructuració, potenciant la tecnologia i la digitalització per mantenir-se en el mercat“, han resumit a través d’un comunicat.

Els economistes han mantingut la previsió de contracció del PIB d’un 12,2% interanual per a aquest any. El creixement del 16,7% anual en el tercer trimestre no ha estat suficient per compensar les caigudes d’altres trimestres i la situació sanitària en els tres últims mesos de l’any té un efecte negatiu en el turisme, hostaleria, restauració i activitats artístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa