Competència aposta per retirar el monopoli del tabac als estancs

L'avantprojecte de llei inclou mesures que deriven de normativa de la UE
Tabac
Tabac | Pixabay

 

La Comissió Nacional del Mercat i la Competència ha proposat que els estancs deixin de tenir el monopoli en la venda de tabac, en considerar que s'ha d'eliminar les restriccions "arrelades" en aquest sector i perquè s'exclou altres operadors. És per això que, en l'informe sobre l'avantprojecte que modifica la 'Llei antitabac', s'analitzi altres alternatives que fomentin la competència.

 

Així mateix, també recomana que es revisi la prohibició de la venda de productes diferents a les cigarretes electròniques en els establiments especialitzats ja que no s'aporta cap fonamentació de la mesura. En l'avantprojecte s'inclou una sèrie de restriccions a l'hora de publicitar, promocionar i vendre aquest tipus de cigarretes, tot i que en menor mesura que el tabac. Algunes d'aquestes mesures deriven de normativa de la UE.


 

Cigarretes electròniques

 

Sobre les cigarretes electròniques, la CNMC advoca per estudiar mesures "menys distorsionadores" que garanteixin els objectius d'interès públic com per exemple l'ús de mecanismes que garanteixin la verificació de l'edat i reforçar l'aplicació del règim sancionador.

 

En les seves recomanacions, Competència assegura que "en cap moment dubta de l'objectiu de protecció de la salut i la prevenció del tabaquisme", però qüestiona alguns instruments previstos en la norma ja que "no són els més adequats ni els menys distorsionadors de la competència". "És a dir, no s'ajusten als principis de necessitat i de proporcionalitat, i això en perjudici dels consumidors i usuaris", conclou.

Comentaris
josep
abans els estancs es donaven a les vídues de militars franquistes, doncs ara que els donin a les víctimes de la repressió policial del dia u d'octubre de 2017. mori españa i el seu rei. REPÚBLICA ja!
Al
A veure quan faran el mateix amb el sector energètic en general.
Peter
Vinga i seguit les farmàcies
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
VEURE FUMAR ALS MEUS ENEMICS me encanta si ser te tots els numeros per tenir algun CANCAR .Cal dir fumar un mateix es fabrica el seu CANCER EL FUMADOR es la persona més bruta ja ques veu per un pasa per les Borilles colillas que tira al terra LA LLEI ANTI-TABACO Ja no es vejila no es fa complir ,MULTAR QUI TIRA LA BORILLA COLILLA AL TERRA .Per tenir nets els Pobles EN FA RIURE Cuan diuen cuan volgui dejare de fumar El ultimo que lo dijo esta enterrado en el cementerio .
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
FUMEU ¿SABEU QUES ALGU ES DIU CANCER ? Ja el de la Garganta el RAPIDO ES EL DE LOS PULMONES i altres PERO FUMEU NO CAL TENIR POR Als que FUMEN DiuenDE ALGU ZA DE MORIR .Es veritat pero els que FUMEN Se aseguren la seva MORT .LO MILLOR DEL TABAC ES NO TENIR QUE COMPRAR-LO PER QUÈ NO ES FUMA.Fuma es de TONTOS i mai millor dicho JA Que saben el mal que fa al cos LA GENT FUMA .BEIX FUMA EL QUE EN BA TIRAR EL GOSS DE RAZA PERILLOSA ASOBRE Disfrutu el sol es fa mal .JA no li tin queFER MAL JO

envia el comentari