El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CNMV autoritza l’OPA de KKR, Cinven i Providence sobre MásMóvil
  • CA

El Consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat aquest dimecres l’Oferta Pública voluntària d’Adquisició d’accions formulada sobre MásMóvil per Lorca Telecom Bidco, vehicle inversor dels fons internacionals Cinven, KKR i Providence.

El vistiplau sobre la transacció, que valora MásMóvil en 2.963,57 milions d’euros, té lloc després que el govern espanyol l’aprovés el passat dia 7 al Consell de Ministres, atenint-se a la nova regulació aprovada durant la crisi de la Covid que obliga a demanar aquest permís quan es tracta de preses de control en companyies espanyoles.

L’oferta és de 22,50 euros per títol i es dirigeix al 100% de capital de la companyia de telecomunicacions, després que els fons hagin arribat a una sèrie d’acords amb diversos accionistes propietaris del 29,56% del seu capital perquè subscriguin l’OPA .

La CNMV ha conclòs que la contraprestació es troba “prou justificada” a efectes del que preveu el Reial Decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les OPA, i en la Llei del Mercat de Valors.

En la seva anàlisi ha tingut en compte l’informe de valoració presentat per l’oferent que, aplicant els mètodes que preveu el Reial Decret, “conclou amb un rang de valor en el qual es troba el preu de l’oferta”.

De forma addicional l’organisme supervisor ha rebut en aquest cas assessorament extern, “que ha validat en els seus aspectes essencials les conclusions de l’informe preceptiu aportat per l’oferent”, refereix la CNMV. L’execució de l’OPA està subjecta al fet que la subscriguin accionistes amb, almenys, el 50% del capital de MásMóvil en propietat; i al fet que el Banc d’Espanya no s’oposi a la compra indirecta amb l’OPA del 49% que la companyia de telecomunicacions té en la financera Xfera Consumer Finance.

En garantia de l’operació els tres fons internacionals han presentat avals pel valor total que haurien de desemborsar si s’assoleix el 100% d’adhesió dels accionistes, és a dir, per gairebé 2.963,58 milions d’euros i que han estat atorgats per BNP Paribas , Barclays Bank, Morgan Stanley Bank, Deutsche Bank, el Santander, Crédit Agricole i Mizuho Bank.

El termini d’acceptació serà de 43 dies naturals a partir del dia hàbil borsari següent a la publicació del primer anunci amb les dades essencials de l’oferta, finalitzant també en dia hàbil borsari.

L’oferent declara en el fullet que té intenció d’exercir el dret de venda forçosa si es compleixen els requisits reglamentaris, promoure la seva exclusió de negociació en borsa i donar continuïtat al seu pla estratègic, segons ha manifestat la pròpia companyia de telecomunicacions, que va indicar que la intenció era també mantenir els empleats i equip directiu

Quan els fons van anunciar una opa sobre MásMóvil els 22,50 euros per acció oferts implicaven una prima del 20,2% sobre els 18,72 euros als quals cotitzava en vigílies de proposar l’oferta.

La transacció compta amb el suport del Consell d’Administració i l’equip directiu qui en una comunicació a la CNMV han reconegut que es tracta d’una operació beneficiosa per als accionistes i altres stakeholders de la societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa