El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Centenars d’empreses xineses desembarquen a Barcelona
  • CA

Més de 400 presidents i consellers delegats d’empreses xineses es reuneixen a partir d’avui a Barcelona per tractar la complexa situació econòmica internacional, les possibilitats d’invertir a la Xina i la inversió d’empreses xineses a l’exterior. És la raó de ser del Global Xina Business Meeting que celebrarà a la capital catalana fins el dia 19.

Després del seu pas per Ginebra (2005) i Frankfurt (2007), el Global Xina arriba per primera vegada a Catalunya. El president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero serà l’encarregat d’inaugurar aquesta trobada que tindrà com escenaris la Casa Àsia, l’ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’ICEX. Les inversions xineses a Europa, la importància de la logística i el transport aeri i marítim o la relació de la Xina amb Amèrica Llatina i Àfrica seran alguns dels temes protagonistes del certamen.

Tal i com ha remarcat el director general de Casa Àsia, Jesús Sanz, la trobada, sobre la qual es porta treballant un any, està pensat perquè els líders empresarials xinesos parlin amb altres líders mundials en un moment de crisi internacional i en què l’economia xinesa creixerà aquest any un 10%.

Segons el representant a Catalunya de l’Institut Espanyol de Comerç Exteror (ICEX), Antoni Montserrat, la Xina s’ha convertit en el destí més atrcatiu per a la inversió estrangera, fins i tot per damunt dels Estats Units.

La trobada, doncs, serà una “plataforma idònia” perquè les empreses xineses afrontin el repte de la globalització i una “enorme oportunitat” per Barcelona i Catalunya com a porta d’entrada a d’Àsia a Europa i pont cap a Amèrica Llatina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa