La CE demana “aclariments” a Moncloa per les mesures per abaratir la llum

 La Comissió Europea ha demanat “aclariments” al govern espanyol sobre les mesures adoptades per combatre l’augment del preu de la llum, que aquesta setmana ha tornat a batre rècords, superant per primera vegada els 300 euros/MWh. En resposta a una carta de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, la Comissió ha demanat més informació per “entendre millor les mesures adoptades”.

“Continuem el nostre diàleg per fer front de la millor manera als alts preus, protegir els més vulnerables i garantir la competitivitat de la indústria europea i els seus negocis”, recull el document. Fonts del ministeri d’Economia indiquen que és “habitual” que la Comissió Europea demani aclariments sobre mesures. “Estem en contacte estret amb els serveis de la Comissió i confiem que totes les qüestions quedin convenientment aclarides, com correspon a l’actual situació, en què la CE i els socis europeus treballem en la recerca de solucions als preus de l’energia”, apunten les mateixes fonts.

En un context marcat per l’encariment del preu del gas i el petroli, els drets d’emissions de CO2 i els problemes per posar en marxa el gasoducte Nord Stream 2, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà fins a final del primer trimestre de 2022 la rebaixa d’impostos de la factura de la llum per compensar l’escalada de preus.

El preu de l’electricitat a l’estat espanyol bat aquest divendres un nou rècord per tercer dia consecutiu. Aquest divendres, l’import mitjà se situarà en els 309,2 euros per MWh, un 2,2% més que aquest dijous, que fins ara ostentava el màxim històric, segons les últimes dades de l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). La franja horària amb l’electricitat més cara serà de set a vuit del vespre, quan el preu del MWh serà de 350 euros. De nou, es tracta d’un pic sense precedents, ja que el preu més elevat fins ara era el de 345 euros per MWh, registrat entre les vuit i les nou del vespre d’aquest dijous.

Comentaris

  Un de pas Desembre 18, 2021 | 10:53
  Mira, ni Brussel·les s entén la factura de la llum espanyola... I total només es un exemple més d'immigració, en aquest cas energètica. Un negrer ens porta l'energia, un altre ens la ven... I nosaltres a pagar i recollir la Merda qUE en queda... Co2, residus radioactius i altres productes resultants...
  Un de pas Desembre 18, 2021 | 13:53
  Ni la comissió europea, ni a tot Brussel·les, entenemn la factura eléctrica a Escanya... I mira que és senzill. Uns negrers porten l'energia al país, uns altres no menys mala gent, ens distribueixen i cobren l'energia. I després encara hem de pagar més pel resultat de l'ús de l'energia, Co2, residus radiactius I d'altres variants... Qui te dubtes de l'especulació i negoci sobre el tema? Prou d'energía inmigranda.
  Anònim Desembre 18, 2021 | 17:49
  Yo no sé qué carajo se creerán estos monma aparte de ser el ombligo del mundo. Todos los del género homo que habitamos este planeta estamos en una etapa semisimiesca. Todos significa todos, desde el insignificante y humilde pastor de cabras (pulverizado por los drones de Obama, dicho sea de paso) hasta esos que llaman los poderosos, a saber... Superricachones, reyes, papas, líderes de sectas, padrinos de mafias, políticos profesionales de alto copete, jueces con licencia para matar, estrellas de la farándula en general etc etc. En resume, los de los más y los humildes entre los humildes, se hermanan a través de su condicion semisimiescas.

Nou comentari