CCOO i UGT insten el "conjunt de la societat" a sortir a manifestar-se aquest dissabte en defensa de les pensions

Els sindicats majoritaris consideren que l'increment de les pensions més baixes de l'1 al 3% previst al projecte de pressupostos estatals és "almoina"
Membres de CCOO
Membres de CCOO | JOAN ANTONI GUERRERO

CCOO i UGT han fet una crida a que "no només pensionistes i jubilats, si no el conjunt de la societat" surti a manifestar-se aquest dissabte en defensa de les pensions. Els sindicats majoritaris a Catalunya han convocat mobilitzacions a Barcelona, Girona, Tarragona, Manresa, Vic i Vilanova i la Geltrú per reclamar la "revaloració de les pensions d'acord amb el cost de la vida", així com un sistema que garanteixi "pensions dignes presents i futures". En roda de premsa aquest dimecres, la vicesecretària general d'Àrea Externa d'UGT, Laura Pelay ha alertat a "estudiants i treballadors en actiu" que els baixos salaris actuals comportaran "problemes" més endavant "per nodrir el sistema". També la secretària d'Organització i Comunicació de CCOO, Montse Ros, ha remarcat que és una lluita intergeneracional perquè "si no hi ha bons salaris, tampoc hi ha bones pensions". D'altra banda, Pelay ha afirmat que l'increment de pensions previst al projecte de pressupostos de l'estat espanyol és "almoina" i ha criticat que afecta "només a una part molt petita de pensionistes" i que és un augment que no va vinculat a l'Índex de Preus de Consum (IPC).


"Dissabte hem de dir alt i clar al binomi Rajoy i Rivera que no consentirem que ens aixequin la camisa", ha dit Pelay. La portaveu d'UGT ha considerat que el fet que les pensions estiguin a l'agenda política del govern espanyol demostra que les mobilitzacions de pensionistes dels darrers mesos donen "fruit". "S'està generant una remor social que anirà a més", ha opinat. 

 

A Barcelona, la manifestació començarà a les 11h del matí a plaça Universitat i acabarà a l'edifici de Correus de Via Laietana. Els sindicats també han convocat manifestacions al conjunt de l'estat espanyol aquest diumenge. 
Comentaris
sometent
I el diumenge? Us quedareu a casaeta, oi?.....si no cobréssiu del pressupost de tots i us haguéssiu de guanyar el soci.... ja veurieu ja....
Marc
UGT no és més que una altra eïna de l'estat autoritari. Ni puto cas al que diguin aquests vividors.
UGT i CCOO, si cal
Defensaran la unitat indestructible de l'estat espanyol. Encara que aixo afavoreixi una mafia que esta saquejant el pais. Ni em sento representada ni penso participar de cap de les seves mogudes. I consti que sempre ho havia fet.
Perdoneu el dubte
Les pancartes, proclames i previsibles queixes i talls de circulacio a causa de la protesta, seran considerades terrorisme? Es que des de que no cal violencia per ser terrorista, estic fet un lio.
Luna Barceló
No sé si CCOO i UGT han de dur la vara de comandament sobre el tema de les pensions però si cal tenir present que el que fan els governs PP i el seu moment PSOE no és pot oblidar. Ficar mà als fons de pensions és un delicte i més prest o més tard tots som i serem pensionistes. Paguem polítics per gestionar i no per robar.
cartanya
Aquí tothom a cobrar, a que be ara fer una manifestació per las pensions? si ja es va fer fa pocs dies!!!!. Es clar el amo (les patronals) demanen minimitzar la del diumenge, ja que el que es manifesti dissabte difícilment o tronara a fer diumenge, pero crec que hi haurà sorpresa. Sindicalistes a toc de patronal, nia la mateixa diferencia entre un sindicat alemany i un d`espanyol, com la que nia entre la justicia espanyola i la alemanya.
Frivolidad sindical
La Historia con mayúsculas pedirá cuentas a estos sindicatos irresponsables, que hablaban de pensiones y otras futesas, mientras el futuro de la silla de Comín estaba en juego >:-(
tocar el dos
aquesta gent no lluita pels salaris, pels presos polític, viu dels pressupostos i dels favors de les empreses, els treballadors no els importen gens...

envia el comentari