El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cau la web de la Generalitat per atorgar ajudes als autònoms
  • CA

La web de la Generalitat ha caigut aquest dilluns a causa de l’allau de sol·licituds per part d’autònoms catalans per accedir a l’ajut que el Govern ha posat en funcionament a partir d’aquesta setmana. L’executiu destinarà 20 MEUR a les ajudes fins a esgotar l’import i es preveu que se’n puguin beneficiar 10.000 persones. Així mateix, es concediran fins a esgotar l’import i es resoldran per ordre cronològic. En una piulada al seu compte de Twitter, el departament matisa que hi ha “talls en el servei de tramitació” i que igualment continuen entrant sol·licituds, tot i que molts usuaris els responen amb captures de pantalla que mostren que els és impossible entrar-hi.

Alguns usuaris s’han queixat a Twitter i han lamentat que el sistema per accedir a aquesta ajuda és “humiliant“: “Només rebran l’ajuda 10.000 autònoms de les desenes de milers que en som i per ordre desol·licitud”. “La Generalitat ens maltracta amb els jocs de la fam per a un ajut a autònoms limitat per ordre d’entrada amb els servidors col·lapsats”, denuncia el soci de la cooperativa i productora audiovisual Metromuster Xapo Ortega.

Segons fonts del departamen, fins a les 11.00 h s’han tramitat 1.157 sol·licituds, un volum que qualifiquen de “molt alt”. Les ajudes que s’estan demanant corresponen a la convocatòria que va anunciar la Generalitat la setmana passada i que atorguen 2.000 euros en un pagament únic. En total, el Govern té previst destinar 20 milions, i atorgarà ajuts fins a esgotar aquest import. Les ajudes es resoldran per ordre cronològic i està previst que puguin beneficiar al voltant de 10.000 persones. El fet que l’ordre d’arribada de les sol·licituds sigui determinants en els criteris per atorgar l’ajut fa, com era de preveure, els afectats per la crisi es concentrin el dia que s’obre el termini per intentar no quedar fora, i tot indica que el sistema informàtic no estava preparat per a aquest allau. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa