Catalunya, el territori més atractiu del sud d’Europa per als inversors, segons ‘Financial Times’

És la segona vegada consecutiva que Catalunya ocupa el primer lloc del rànquing de la revista fDi Magazine
Catalunya és un dels millors territoris per invertir
Catalunya és un dels millors territoris per invertir | Tomas Sereda / Diputació de Barcelona

Catalunya és la territori més atractiu del sud d’Europa per invertir el 2018 i el 2019, segons un rànquing de la revista fDi Magazine del grup Financial Times. Catalunya no només ocupa el primer lloc de la classificació per segona vegada consecutiva com el millor territori per invertir, sinó que també compta amb la millor estratègia per captar inversió estrangera. En la classificació, Catalunya està seguida per Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa. De fet, la publicació fDi Magazine ja va reconèixer Catalunya com el territori més atractiu per invertir el 2016 i 2017. Per elaborar el rànquing, que és un dels més prestigiosos del món, la publicació analitza més de 450 regions i ciutats europees en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà i l’estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis.


 

A més de reconèixer Catalunya com el territori més atractiu per invertir en els pròxims dos anys, fDi Magazine també ha destacat que Catalunya té la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les grans regions d’Europa, és a dir, entre les que tenen més de quatre milions d’habitants. Seguint Catalunya es troben Rin del Nord-Westfàlia (Alemanya), Escòcia, Llombardia (Itàlia) i Emília-Romanya (Itàlia). 

  

  

La principal estratègia per atraure inversions està liderada per la Generalitat, a través del Catalonia Trade & Investment.


Comentaris
Carles Viñals Casado
Sería una bona notícia si els inversors i el Financial Times ens responguéssin la pregunta següent: Què li veuen de tan atractiva a aquesta Catalunya aixafada en tots els camps (l'econòmic no pas l'últim) en preferència a una d'alliberada, independent i sens dubte molt més pròspera ? No puc estar-me de pensar que algun avantatge deuen obtenir de no moure un dit per la seva llibertat.
ed
Estaria molt be si poguessiu posar l'enllas a aquestes noticies.
Help
I aix`tenint el poder d'un estat aixafant-nos. Què seria Catalunya si fos lliure?! Una meravella. Help, ajudeu-nos.
TSSO
És la posició geoestratègica, el que la fa tant atractiva. Els nostres ports estan mitja setmana més a prop d'Asia que Rotterdam, Ambers i Hannover. Cal afegir-hi el projecte d'eix ferroviari Nord-Sud que tard o d'hora la CE acabarà executant. La política pinta poc.
Cartanya
Jo hem faig aquesta pregunta, que es millor ser el territori més atractiu del sud d’Europa per als inversors, o ser un nou país independent. Jo prefereixo ser independent, i una vegada passi tot, llavors si llavors a treballar tot per ser el millor territori mes atractiu del sud d'Europa.
es per això que ens volen els castellans
la unitat de Ñ, els importa una merd., això només és l'excusa que diuen als espanyols, per tenir.los enganyats i així de la seva part...però l'estat Ñ (lobbys+partits+monarquia +clero) el que veritat volen són els calers dels catalans, que ens roben a cor que vols i els porten a paradisos fiscals...sí tant estiguessin per la unitat d Ñ, no els treuríen fora del país
Fart de fachas
Aixó a pesar de que el govern espanyol va facilitá a les empressas que marchessin de Catalunya, ara aneu a pastar fang podrits.

envia el comentari