Catalunya tanca el 2020 amb 137.600 llocs de feina destruïts per la covid-19

La taxa d'atur se situa en el 13,87%

Catalunya tanca el 2020 amb 537.900 persones sense feina i una taxa del 13,87% d’atur, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha fet públiques aquest dijous. Les restriccions sanitàries de l’últim trimestre de l’any han deixat un augment de l’atur de 31.300 aturats respecte el tercer trimestre, l’increment més alt de totes les comunitats autònomes. L’any de la covid acaba amb una destrucció anual de 137.600 llocs de treball i un augment de la desocupació de 132.100 aturats, els més alts de l’Estat. A Espanya, l’any de la pandèmia s’han destruït més de 622.000 llocs de feina i la taxa d’atur és del 16,13%. Tot i això, l’ocupació de l’últim trimestre ha pujat en 167.400 persones (+0,87%) respecte al trimestre anterior.

Comentaris

    Jeroni Munyós 28/01/2021 10:31 am
    Un altre tema son les botigues. Moltes botigues de barris i dels nostres municipis no turístics se'n surten i se'n podran sortir millor que no pas les botigues pensades per a vendre articles exclusivament per a turistes, son botigues col·laterals al dramàtic "model" turístic. El pitjor model que es pot tenir és el nostre, fer ho tot de cara al turisme, en comptes de fer servir el sentit comú. Un país que construeix infraestructures i barris en funció del turisme, és un país, ridícul, solament cal pensar que les primeres depuradores foren construïdes en municipis habitats solament a l'estiu, però, municipis amb població estable i amb moltes persones foren dels últims, és clar es volia "quedar bé" amb els "turistes". És molt greu veure com han quedat tots els municipis i barris que han viscut del "turisme" de forma exagerada, tant de bo n'aprenguéssim uns mica de cara al futur, però ho dubto i hom seguirà pensant que el teixit social, el patrimoni de segles i la natura no valen res i se'n substituir per "parcs temàtics urbans" per mitjà d'especuladors sense escrúpols.
    Jeroni Munyós 28/01/2021 10:15 am
    A casa nostra ell sector "econòmic" del turisme massificat és exagerat. Tots els experts ho diuen i també l'evidència, el monocultiu turisme o que ocupi una part tant important de l'economia, no és gens recomanable. A més del turisme massificat, n'hem tingut "experiència" dels dels anys 60 i no s'ha fet res per a millorar, ans al contrari. A Barcelona, ciutat que fins al mundial de futbol, 1982, solament hi anaven grups de japonesos i els autocars de Lloret de Mar els dies d'estiu que plovia, més tard s'hi va "instal·lar" el mateix "model"...créixer a qualsevol preu i a veure com els mitjans cada temporada ens "informen" de l'increment de "turistes". Quina animalada, primer perquè mai informen de les vendes i guanys per exemple de les sabateries, després pels efectes col·laterals que suposa el turisme tal com s'entén aquí: Fer fora el teixit social de barris de Barcelona i de municipis de la costa i de muntanya, preus descontrolats de lloguers, malmetre patrimoni cultural i natural, atracció de mà d'obra poc qualificada i mal pagada, atracció de traficants de tota mena, solament cal consultar les anàlisis de les aigües residuals de Bcn, atracció d'especuladors, diner negre i blanquejadors de diners... Que ningú és queix ara que les Balears, València i Cat ho pagaran molt car per tenir aquest model... durant anys hem deixat fer com si hi no passés res.

Nou comentari