Catalunya “surt de la crisi amb més força” que la resta d’Espanya

El PIB per capita del país i el pes de la seva economia respecte l'Estat espanyol se situen en valors precrisis

 

Catalunya “surt de la crisi amb més força” que el conjunt d’Espanya i recupera els valors econòmics del 2008 gràcies a la seva indústria, que ja representa el 22,1% de la seva economia, en registrar el PIB per capita –29.500 euros– i el pes dins de l’economia espanyola (19,2%) més alts de l’última dècada.

 

Així s’extreu de la Memòria Econòmica de Catalunya 2017, que s’ha presentat aquest divendres a la Casa Llotja de Mar de Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; el director institucional del Banc Santander, J. María Martínez; la directora de la Memòria Econòmica, Carme Poveda, i els catedràtics de la UPF, José García Calvo Montalvo i Oriol Amat.

 

Poveda ha qualificat les xifres de molt positives tenint en compte que el 2017 “ha estat un any excepcional”, en referència a la crisi política i als atemptats d’agost, per aquest motiu, ha asseverat, l’economia catalana compta amb uns fonaments sòlids als quals s’han sumat les condicions favorables de l’entorn exterior.

Nou comentari