El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya aporta més del 25% de les exportacions de l’Estat el juliol
  • CA

Catalunya és converteix en un dels territoris que més aporta a l’Estat en termes d’exportació, és a dir, les vendes a l’estranger. En aquest sentit, continua liderant el rànquing i segueix posicionat com el territori que més aporta a les exportacions a l’Estat i consolida el 25,1% d’aquest mes de juliol passat. Tot i això, el creixement català d’exportacions ha estat del 14,7%, respecte l’any passat, una xifra en línia amb la tendència catalana dels últims mesos, però que queda per sota d’altres territoris que han tingut un creixement més elevat, com pot ser Madrid o València.

Aquest dimarts, el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha publicat les dades estatals d’exportacions, que deixen al descobert el creixement que han tingut els diferents territoris durant el mes de juliol. En el cas català, les exportacions han crescut gairebé un 15%, el que equival a 8.044,7 milions d’euros. En termes estatals, aquest no ha estat un dels creixements més exponencials, tot i que Catalunya continua sent el territori que més aporta. De fet, en xifres concretes, Catalunya hauria aportat 54.537,4 milions d’euros el juliol. Pel que fa a les dades estatals, el creixement espanyol ha estat del 20,6%, fins als 32.042,1 milions d’euros.

Grues de transport de contenidors al Moll Prat del Port de Barcelona per on es canalitzen una part de les exportacions de l'economia catalana
Grues de transport de contenidors al Moll Prat del Port de Barcelona per on es canalitzen una part de les exportacions de l’economia catalana

En termes sectorials, les exportacions de Catalunya que més van créixer van ser principalment productes químics amb un 31,8%, amb un creixement interanual del 18,1%. En segona posició hi va haver els béns d’equip que van augmentar durant el mes de juliol un 16,2%, amb l’interanual en un 11,9%. Finalment el tercer augment més alt correspon a l’alimentació, begudes i tabac amb un 15,4% després d’incrementar-se un 13,3% interanual.

Les importacions catalanes creixen més d’un 30% el juliol

En el cas de les importacions, també hi ha hagut un creixement aquest mes de juliol passat. De fet, els productes que ha adquirit de l’estranger el territori català han augmentat un 33,5%, el que equival als 9.899,7 milions d’euros, respecte a l’any passat. En aquest sentit, Catalunya també lidera el rànquing d’importacions de l’Estat, que el que rep el territori català de l’estranger és el 25,6%, del total de l’Estat, el que equival a 65.293,3 milions d’euros. Amb tot, a Catalunya el saldo comercial acumulat fins al juliol va ser negatiu, de 10.755,9 milions d’euros, un 175% més que el mateix període del 2021.

La inversió estrangera creix gairebé un 20% anual

La inversió estrangera a Catalunya en el primer semestre de l’any va augmentar un 19,7% respecte els primers sis primers mesos del 2021. En xifres concretes, el primer semestre, Catalunya va rebre inversions de capital estranger per valor de 1.690,4 milions d’euros davant els 1.412,5 milions del mateix període de l’any anterior. En canvi, si es compara només el segon trimestre d’aquest any amb el del 2021, l’increment es dispara un 133,8%, fins als 1.028 milions ja que aleshores les inversions estrangeres van sumar 439,7 milions d’euros; mentre que entre el primer i el segon trimestre de l’any la pujada va ser del 55,2%.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, la inversió estrangera ha augmentat un 87,7% durant els primers sis mesos d’aquest any, segons les dades de Ministeri. Així, en el primer semestre Espanya ha captat 15.660,3 milions d’euros davant els 8.344,8 del mateix període de l’any passat. Si es compara només el segon trimestre d’aquest 2022 i de l’any passat, l’augment és del 70,4%, fins als 7.606,4 milions d’euros.

Més notícies
Catalunya supera el 2021 les 9.500 empreses amb exportacions superiors als 50.000 euros anuals - ACN
Les exportacions catalanes es disparen un 21,5%
Notícia: Les exportacions catalanes es disparen un 21,5%
Comparteix
Les vendes exteriors de les empreses del país creixen per sobre de la mitjana espanyola i doblen el ritme del comerç mundial
Ucraïna i Rússia signen un acord per desbloquejar les exportacions de cereals
Notícia: Ucraïna i Rússia signen un acord per desbloquejar les exportacions de cereals
Comparteix
Després de dos mesos de mediació amb l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i Turquia, ambdós països han arribat finalment a una entesa
Planta de processament de gas natural rus a Lubmin, Alemanya / DPA
Rússia ingressa 93.000 milions per exportacions de combustible durant la guerra
Notícia: Rússia ingressa 93.000 milions per exportacions de combustible durant la guerra
Comparteix
El 61% de les compres corresponen a països de la Unió Europea
Unes grues especials transportant contenidors a la zona de càrrega de mercaderies del Port de Barcelona / ACN
Les exportacions catalanes tornen a batre un rècord malgrat la pandèmia
Notícia: Les exportacions catalanes tornen a batre un rècord malgrat la pandèmia
Comparteix
Les vendes a l'estranger superaran els 78.000 milions d'euros, xifra que suposaria batre un nou rècord històric

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 20, 2022 | 12:43
    Gonzalo setembre 20, 2022 | 12:43
    La comunidad autónoma catalana crece, y España crece. Juntos somos más fuertes. Más robustos. Más firmes. La separación solo genera incertidumbre, huida de capital, y pobreza.
    • Icona del comentari de: Hahahaha a setembre 20, 2022 | 13:44
      Hahahaha setembre 20, 2022 | 13:44
      Hahahahahahaha que caspós ets, nen.
      • Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 20, 2022 | 14:15
        Gonzalo setembre 20, 2022 | 14:15
        Es que ni reír sabéis... jajaja! Fonéticamente, como pronuncias el "hahaha"? Teniendo en cuenta que la hache en catalán es (sorpresa) como en castellano. No tiene sonido.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 20, 2022 | 15:31
      Pere Llimonera i Citronell setembre 20, 2022 | 15:31
      Si, juntos somos más fuertes, pero preferimos por separado. No sois de fiar. Imaginate como seria España sin Cataluña, ya no digo sin Euskadi porque estos hace años que ya són economicamente independientes.
      • Icona del comentari de: Anònim a setembre 20, 2022 | 23:15
        Anònim setembre 20, 2022 | 23:15
        Oh, siempre los yo-yo-yo y más yo. Te debes preguntar esto " como sería cataluña fuera de España.
  2. Icona del comentari de: Gràcies per res Vichy a setembre 20, 2022 | 13:00
    Gràcies per res Vichy setembre 20, 2022 | 13:00
    I españa s'emporta els beneficis i en dona engrunes als nostres traïdors per mantenir-nos esclaus.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 20, 2022 | 16:53
    Pere Llimonera i Citronell setembre 20, 2022 | 16:53
    La verdad es que que la Economía repunte o se porte bien en algo siempre es bienvenido, pero "N0 Cola"... Se sigue exportando mucho, cierto, pero menos que lo que se debería; y es de lo poco que aun funciona mas o menos en términos economicos, porque por numero de empresas del sector y situación geográfica -frontera con el resto de países UE, donde mas se exporta, Mar Mediterráneo y puertos, etc.- aun queda una "Ventaja Comparativa", o sea lo facilitan por las ventajas geográficas obvias... pero, N0 por mucho hacer propaganda a favor del Govern de discípulos de Mordor, bajo el poder del Anillo, amanece mas temprano, ni se va a creer el pueblo Catalán toda la manipulación mediática "subvencionada"... Lo cierto es que tras los 36 años del Paquito, Cataluña era la región mas imperante, rica y desarrollada de Espanya, la crema del país; pero tras 44 años de Partidos suprematas y secesionismo, Cataluña se está convirtiendo - o ya es- una región en fuerte recesión, con Deuda Basura, decadente y decrépita, desestructurada, no solo dividida sino fracturada, donde hasta 8 partidos están representados con disputas continuas y sin colaboración real entre ellos en NaDa, lo que da una idea de la confrontación social y política de la Autonomía... Cuando la Política va tan mal y no hay confianza de empresarios e inversores, vendedores y compradores, la economía se resiente... Las demás autonomías se desarrollan y evolucionan mientras Cataluña de descompone. Madrid ya la ha superado en todo; Andalucía esta a punto de ello; y otras se acercan también y probablemente con el tiempo lo harán... Las empresas que se fueron no han vuelto, y otras se siguen marchando.... El liderazgo Cultural, no solo español, sino internacional, ha desaparecido absolutamente y el panorama de la Cultura en todos sus aspectos es cada vez mas pobre, incluso en casos, desolador... Cada vez queda menos de lo que fue Catalunya, y esto se lo deben al Movimiento separata supremata sectario, fantasioso, irracional, Anti-Democrático y totalitario del Nacional Catalanismo inventa patrias, a los partidos y asociaciones indepas y a un PSOE que siempre ejerce de cómplice... Esta es la cruda realidad y por si fuera poco, la Guerra en Ucrania -esperemos que no vaya a mas-, la crisis energética y la crisis económica, acechan y empeoran aun mas el panorama... Apa, Siau...
    • Icona del comentari de: ton c. a setembre 20, 2022 | 19:05
      ton c. setembre 20, 2022 | 19:05
      osti tu t´has quedat a gust eh?, és el final o continuará. ?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa