El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Castells no descarta que Catalunya entri en recessió els pròxims trimestres
  • CA

El conseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha afirmat avui que no descarta que l’economia catalana entri en recessió en els pròxims trimestres. En declaracions a Catalunya Ràdio, Castells ha assegurat: “No estem en recessió encara, però ja en el segon trimestre hi ha hagut un creixement just i no podem descartar ni de bon tros que entrem en recessió en alguns trimestres”.

Encara que Castells no ha volgut establir quan arribaria aquesta recessió ni quant temps duraria, ha apuntat que a final del 2009 i principis del 2010 s’hauria de començar a sortir de la situació de crisi perquè, segons ell, “existeixen totes les bases perquè així sigui”. Amb la finalitat de millorar l’actual situació, el conseller considera que cal “sanejar” el sistema financer, perquè sinó hi haurà problemes de liquiditat, que és “l’oxigen de l’economia”.

També ha reconegut que la “sobreoferta d’habitatge s’ha d’absorbir” i que s’ha de “millorar la productivitat i la competitivitat si no es vol pagar la crisi amb més atur”, ja que “el mecanisme de devaluar la moneda ja no serveix amb l’euro”. Respecte al finançament autonòmic, ha explicat que “és motiu de més per millorar el finançament” i que el més important és “el canvi de model, que es pot aplicar gradualment, i els resultats que aquest donarà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa