Canadell: “El que diuen les patronals de la llei de cambres és una ‘fake news’ com les de Trump”

El president del Consell de Cambres de Catalunya desmenteix rotundament els arguments de Foment, Pimec i els sindicats

“El que diuen és una mentida, una fake news de mal perdedor com les que diu Trump”. Així de contundent es mostra el president del Consell de Cambres i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, en la seva resposta al comunicat que ahir va unir, en un gest que es dona molt poques vegades, les patronals Foment del Treball i Pimec amb els sindicats CCOO i UGT. Aquestes quatre entitats van reclamar als partits que aturin la proposició de llei de cambres que hi ha al Parlament en la guerra que tenen des de fa mesos amb Canadell per aquesta normativa. “L’únic que es fa és adaptar la llei catalana a la llei de cambres espanyola del 2014, que ja portem molt de retard i és urgent”, argumenta en declaracions a El Món.

El text ha entrat al Parlament impulsat per Junts per Catalunya i ERC, però venia del departament d’Empresa. Ja sota el mandat d’Àngels Chacón, els juristes de la conselleria van estudiar el text proposat pel Consell de Cambres per donar-hi totes les garanties. I recentment, sota la batuta del nou conseller, Ramon Tremosa, s’hi havia fet un canvi justament per aplacar les ires de les patronals, sobretot de Pimec. “La llei estatal és la que diu que les cambres representen, promouen i defensen els interessos de totes les empreses, ja que les acollim totes sense cobrar cap quota. Com que aquest punt s’ha inclòs, com és lògic, a la llei catalana, les patronals han posat el crit al cel perquè per alguna raó interpreten que volem fer d’agent social, que volem negociar convenis nosaltres. I no és cert. Per això vam acceptar afegir-hi un punt que ho explicités. I tot i així, continuen igual”, es lamenta Canadell.

La fricció es basa “en un article de l’Estatut dels Treballadors en què s’especifica que el diàleg social és cosa de les patronals i els sindicats i que el paper de les cambres és diferent”, especifica el president del Consell de Cambres. Malgrat insistir que les cambres no volen fer d’agents socials, alerta que això no es pot fer extensiu fins al punt de negar la “representació” de les empreses que sí que tenen.  “Obvien la llei de cambres espanyola, que confereix a les cambres la representació dels interessos del comerç. I no és una llei franquista, és del 2014, i diu que representen totes les empreses, mentre que ells només representen les directament afiliades”, afegeix.

Per això, per a Canadell és “mentida” que “el règim jurídic de les cambres les inhabilita per assumir la representació de el món empresarial”, com sostenen patronals i sindicats, que argumenten que aquestes corporacions s’han de limitar a fer funcions merament administratives. De fet, el president del Consell de Cambres adverteix que el es podria posar en dubte és la representativitat de les patronals. “Mai s’ha comprovat que patronals tinguin mes del 15% de la representació de les empreses, si es comprovés probablement quedaria demostrat que no és així”, remata. 

 

Comentaris

  Pere IV 07/11/2020 12:43 pm
  Si les patronals i els sindicats espanyols (CCOO i UGT) s'hi oposen, amb tota probabilitat la llei en qüestió és bona. Només cal que s'hi oposi també la Guàrdia Civil i tindrem la més absoluta certesa de la seva bondat i excel.lència.
  Bot 07/11/2020 12:44 pm
  Per a la vostra informació el terme fake news es de Trump sobre les noticies dels MSM. (main stream media).
  Catalunya está llena de Fake News 07/11/2020 12:52 pm
  El proces es una Fake New en general. Pensemos... por que los partidos independentistas Vascos no salen gritando con un 67% que tienen la legitimidad para la independencia y los Xenófobos Populistas Catalanes solo con un 47% Llenaron a Los catalanes con Fake News haciéndoles creer que era legítimo lo que harían y que conseguirían la Independencia? Pues eso... Los Populistas Xenófobos como los Partidos Catalanes, son eso... Xenófobos Populistas que con mentiras intentan Tener al pueblo en
  Ramon 07/11/2020 1:41 pm
  Si és "una", no pot ser "fake news". Perquè siguin "news" n'hi ha d'haver com a mínim dues. I segona, exactament quina de les coses que han sortit del Biden ha set una "fake new"? La corrupció ucraïnesa, fake new? Que el pesquis ja no li rutlla àgil, fake new? Que té tot un historial de sàtir grapejador de noietes, fake new? Tu deus veure massa TV3, compatriota.
  Todo mi apoyo, Sr Canadell. 07/11/2020 2:01 pm
  Cataluña no será rica y plena mientras no recupere el sindicato vertical.
  Coño. 07/11/2020 3:04 pm
  Los sindicatos a favor del capital? Esto no es de recibo!!
  Sergi 07/11/2020 3:39 pm
  Volem polítics com vostè.Sang freda, rigor,coratge i que no s ' amaguin de por.
  Realitat 07/11/2020 3:54 pm
  Qui ho hauria de dir, el Canadell defensant les lleis espanyoles i volent que la llei catalana s'adapti a l'espnyola. Aqui es veu clarament el que els mou sempre, el pur interes.
  Verguenza de sindicatos 07/11/2020 8:04 pm
  Chupopteros
  A Pere lV 08/11/2020 11:46 am
  Genial, això si es donar la volta al FAKES ecspanols
  Els nyordos 08/11/2020 4:13 pm
  Millor aneu a fer comentaris al vostre país, i sigui, aneu a la merda
  Conte Sr. Canadell que els fake news son els altres 09/11/2020 2:39 am
  no el Trump. Us estàn enganyant. La mentida es planetaria. Una mica més d’informació aniría bé. Han acusat a Trump de tot el que fan ells.
  Jaume l'altre 09/11/2020 7:09 am
  https://contractacio-publica.webnode.es/informacions/
  Ramon 09/11/2020 11:23 am
  No hi tinc res, contra l'anglès. La nostra llengua enemiga és el castellà (i molt en segon terme, el francès). Però, de debò cal dir en anglès tantes coses que poden dir-se i sempre les havíem dites en la llengua de Catalunya? Per exemple, per què dir "FAIL" podent dir "CAGADA PASTORET"?
  Bot 09/11/2020 5:37 pm
  L'estratègia és aquesta, acusar a Trump del que fan ells, és una estratègia molt antiga. I lola gent s'ho empassa.

Nou comentari