Calviño diu que no hi ha “solució miraculosa” per reduir el preu del lloguer

La vicepresidenta creu que l'executiu "no canviarà" amb la marxa d'Iglesias i que cal veure si es redueix el "soroll"

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha remarcat que “no hi ha una solució miraculosa” per reduir el preu dels lloguers i ha defensat que José Luis Ábalos ha fet una proposta “molt raonable per complir l’acord de govern”. Segons Calviño, les bonificacions fiscals “funcionen”. D’altra banda, la vicepresidenta ha dit que la sortida de Pablo Iglesias de l’executiu “no canviarà” la dinàmica dins el Consell de Ministres, ja que es mantindrà la coordinació que hi havia fins ara en matèria econòmica. “No veig un canvi en substància“, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a Onda Cero. Preguntada per si espera canvis en la comunicació pública, Calviño ha dit que caldrà veure “com canvia l’actitud” d’Unides Podem i si hi haurà menys “soroll”.

En relació amb la negociació sobre la reforma laboral amb els agents socials, Calviño ha defensat que cal abordar els problemes del mercat laboral espanyol de forma global i fer un “conjunt” de reformes per a les quals veu “bona voluntat” de patronal i sindicats. Segons Calviño, cal negociar la “substància” i anar més enllà “d’eslògans” sobre la derogació. Entre els àmbits a abordar, simplificar la tipologia de contractes i plantejar que el contracte estable sigui “el normal”. També es mantindria el temporal, el de formació i els fixos discontinus. També ha dit que cal abordar com establir els ERTO com a “sistema permanent”.

Comentaris

    Jeroni Munyós 18/03/2021 11:41 am
    Sí que hi ha solució, que apliqui l'article núm. 47 de la seva constitució: "Tots els espanyols tenen DRET a un habitatge DIGNE i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les NORMES pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’INTERÈS GENERAL per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics." La causa general de l'estat espanyol en forma de lawfare, contra l'independentisme per suposat incompliment de la cosntitució espanyola (?!), no té cap efecte si no ateny la unitat d'Espanya. Per allò que fa a la defensa dels drets fonamentals, la justícia espanyol no hi té cap interés. Què hi ha millor que aconseguir la independència, la república catalana i que el poble català pugui decidir sense intermediaris estrangers ?

Nou comentari