CaixaBank i Bankia convoquen els accionistes al desembre per decidir sobre la fusió

Els cridats a votar ja tenen disponible tota la documentació per prendre una decisió

Els consells d’administració de CaixaBank i Bankia s’han reunit aquest divendres i, després d’obtenir el vist-i-plau de l’expert independent BDO, han convocat les seves juntes generals extraordinàries per a principis del mes de desembre perquè els accionistes decideixin sobre el projecte de fusió de les dues entitats. Així CaixaBank la celebrarà els propers 2 i 3 de desembre i Bankia, l’1 i el 2 del mateix mes. En aquest segon cas, els accionistes hauran d’aprovar l’extinció de la societat absorbida i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni a títol universal.

Els cridats a votar ja tenen disponible a les webs de les dues entitats tot la documentació relacionada amb el projecte, inclosos els informes i l’anàlisi sobre l’augment de capital, a més d’altres informes i anàlisis que poden resultar d’interès a l’hora de prendre una decisió, inclosa la identitat dels administradors de la nova CaixaBank que seran proposats com a conseqüència de la fusió.

Així doncs, l’operació de fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank fa una passa més i es preveu que es completi el primer trimestre de 2021, un cop rebudes les autoritzacions necessàries. Un cop completada, els accionistes de CaixaBank seran el 74,2% del capital de l’entitat i els de Bankia, el 25,8%. La nova entitat superarà els 664.000 milions en actius totals i sumarà més de 20 milions de clients.

 

Nou comentari