El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“La Caixa” i Greenpeace, les entitats socials més seguides a Twitter a l’estat
  • CA

La Fundació ‘la Caixa’ i Greenpeace lideren per segon any el rànquing d’entitats socials més seguides a Twitter, segons es constata en la nova edició de l’estudi de l’Associació d’Internautes, que analitza la comunitat digital de més de 150 entitats de l’estat de l’àmbit de la filantropia –fundacions i ONG.

L’informe confirma la tendència a l’alça en el nombre de seguidors a les xarxes socials d’aquest tipus d’entitats, que des del 2018 creixen a un ritme del 12,9% i sumen més de 28,4 milions de seguidors a Facebook, Twitter i Instagram.

La Fundació ‘la Caixa’ es manté com la primera fundació d’acció social en el rànquing de Twitter, ja que compta amb 554.400 seguidors tenint en compte la suma dels diferents perfils a través dels quals desenvolupa la seva obra social a les xarxes.

L’estudi confirma un creixement i una certa estabilitat. A més de Greenpeace i la Fundació ‘la Caixa’, les úniques que tenen una comunitat superior al mig milió de persones, al ‘top ten’ de les entitats socials amb més seguidors a Twitter figuren els perfils en espanyol de la Unesco, Metges sense fronteres, Unicef, Amnistia Internacional, Save the Children i la Creu Roja; així com la Fundació Carolina i l’Associació Espanyola contra el Càncer.

Les deu més seguides

La comunitat digital de les deu entitats socials més seguides reuneix gairebé tres milions de persones a Twitter, que experimen un creixement d’un 2,5% respecte de la primera edició de l’estudi, quan no arribaven als 2,8 milions.

En el conjunt de les xarxes (Facebook, Twitter i Instagram), aquestes entitats socials sumen més de 8,8 milions de seguidors, 1,3 milions més que els 7,5 milions del 2018. Facebook es manté com la xarxa en què registren més followers (més de 5,1 milions), seguida de Twitter (2,9 milions) i Instagram (855.000).

Metges sense Fronteres i Greenpeace són les entitats socials amb més seguidors en el conjunt de xarxes (1,6 i 1,5 milions, respectivament), en un rànquing en el qual la Fundació ‘la Caixa’ es manté com la primera fundació d’acció social, amb més de 1,2 milions de ‘followers’.

La comunitat digital de les més de 150 fundacions estatals estudiades per l’Associació d’Internautes depassa els 28,4 milions de seguidors a Facebook, Twitter i Instagram, 3,3 milions més que en la primera edició, quan se situava en 25.100.000 .

Segons la presidenta de l’Associació d’Internautes, Ofelia Tejerina, l’anàlisi pretén aportar una visió actualitzada de la situació de les fundacions a les xarxes socials, tenint en compte que es tracta d’una eina fonamental d’aquestes entitats per donar difusió directa de la seva tasca .

Gates Foundation, líder del rànquing mundial 

Encara que l’informe de l’Associació d’Internautes es focalitza en les fundacions estatals, també analitza la comunitat digital a Facebook, Twitter i Instagram de les principals fundacions filantròpiques internacionals per volum d’actius. A nivell mundial, també es confirma la tendència al creixement en els seguidors de les xarxes socials així com l’estabilitat.

El rànquing mundial el continua liderant la Bill & Melinda Gates Foundation, amb 3,8 milions de seguidors, seguida de l’Open Society Foundations amb 2,6 milions. En el llistat internacional, la Fundació ‘la Caixa’ se situa en tercera posició amb més de 1,2 milions de seguidors, seguida de la Ford Foundation, que supera els 400.000, i Wellcome Trust, amb gairebé 200.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa