Brussel·les preveu que els primers fons europeus arribin “a principis d’agost”

Els estats amb el pla definitivament aprovat han de signar els acords de finançament

La Comissió Europea preveu que els primers fons europeus arribin a alguns estats “a principis d’agost”. Això és el que ha assegurat aquest dijous la portaveu econòmica de l’executiu europeu, Veerle Nuyts, que no ha detallat quins estats rebran primer el prefinançament, que en el cas d’Espanya s’eleva a 9.000 milions d’euros. “La Comissió Europea fa tot el que és possible per accelerar el procés al màxim”, ha dit la portaveu comunitària, que ha subratllat que Brussel·les tenia fins a 60 dies per fer els primers pagaments i ho farà en menys temps.

El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, va assegurar aquest dilluns que l’arribada dels primers fons europeus als estats era “qüestió de dies”. Per rebre els primers fons europeus, els estats amb el pla ja definitivament aprovat han de signar els acords de finançament, un procés tècnic que té diferents velocitats als estats. Un cop completat aquest procés, la Comissió Europea els farà arribar els prefinançaments.

El pla de recuperació d’Espanya va ser dels primers que va rebre la llum verda definitiva dels ministres de Finances de la Unió Europea, juntament amb 11 plans més. A la Unió Europea ja hi ha 16 plans de recuperació amb la llum verda definitiva. Altres, entre ells els d’Hongria i Polònia, encara no han estat aprovats per la Comissió Europea.

Comentaris

    Ferran 29/07/2021 1:18 pm
    La próxima vez que no utilicen palomas cojas para el envío....

Nou comentari