Brussel·les preveu que els primers fons europeus arribin a alguns estats “en qüestió de dies”

Els ministres de Finances de la UE donen llum verda als plans de Croàcia, Xipre, Lituània i Eslovènia

 La Comissió Europea preveu que els primers fons europeus arribin a alguns estats “en qüestió de dies”. Això és el que ha assegurat el vicepresident de l’executiu europeu Valdis Dombrovskis després de la reunió dels ministres de Finances de la Unió Europea en la qual han donat llum verda als plans de recuperació de Croàcia, Xipre, Lituània i Eslovènia.

Ja són 16 els plans aprovats pels 27. Segons Dombrovskis, l’arribada dels prefinançaments del 13% als estats -uns 9.000 milions d’euros en el cas d’Espanya- és “qüestió de setmanes” per a alguns estats, però “qüestió de dies” per d’altres.Ara, els estats amb el pla ja definitivament aprovat han de signar els acords de finançament, un procés tècnic que té diferents velocitats als estats. Un cop completat aquest procés, la Comissió Europea els farà arribar els prefinançaments.

Comentaris

  MHP 26/07/2021 6:14 pm
  El nostre president sembla que no li importa gaire, no anirà a la reunió en la que es parlarà del repartiment d'aquests diners. Ela catalans som més xulos que ningú, així ens va
  Català 27/07/2021 7:42 am
  No cal perdre el temps; el nostre President sap perfectament que, per als catalans, no n'hi haura ni cinc.
  Català 27/07/2021 7:42 am
  No cal perdre el temps; el nostre President sap perfectament que, per als catalans, no n'hi haura ni cinc.

Nou comentari