La borsa espanyola encadena nou dies negres

L’IBEX-35 cau per sota dels 10.100 punts i s’acosta al seu nivell més baix des del març del 2017
La borsa de Barcelona
La borsa de Barcelona | ACN

L'IBEX-35 està en caiguda lliure. L'indicador borsari espanyol ha tancat la jornada en 10.063 punts, un 0,29% menys que divendres, i acumula nou jornades consecutives en números vermells. A les 15.15h l'IBEX havia traspassat la frontera dels 10.000 punts i ha arribat als 9.991 punts bàsics. Els resultats d'aquest dilluns fan recular la confiança en la borsa espanyola a nivells del 14 de maç de 2017, en què va fer el mínim de 9.983 punts, un mínim que només va ser superat per la jornada del 4 d'octubre del 2017, el dia en què el president Carles Puigdemont va assumir el mandat de construir la República i tot seguit va demanar al Parlament que se suspengués la declaració d'independència per obrir un diàleg amb Madrid. De les 35 empreses cotitzades, 15 han pogut tancar en verd, tot i que han estat creixements força discrets %. Els valors més castigats han estat ACS, Acerinox, Técnicas Reunidas, Siemens, Iberia i Colonial -ha presentat una OPA sobre el 100% d'Aixare-, mentre que CaixaBank, Grífols i Gas Natural han pogut salvar els mobles.


 

En només 9 dies, l'indicador ha caigut gairebé 500 punts bàsics, passant dels 10.523 punts als 10.063 d'aquest dilluns, un dia que ha començat ja arrossegant la dinàmica negativa de la setmana passada, amb 10.123 punts. Els analistes consideren que l'IBEX no recuperarà els nivells d'estabilitat que tenia abans de l'inici de la repressió de l'Estat contra les institucions catalanes fins que recuperi els 10.400 punts bàsics de forma estable. 

vaga general
Vaga general del 8 de novembre del 2017  | JORDI BORRÀS

 

Pel que fa a la prima de risc espanyola, que el dia de la vaga general del 8 de novembre va arribar als 119,5 punts -en un sol dia la prima de risc es va encarir 8 punts- ha tingut un dia irregular, en què s'ha mogut entre els 117 i els 111,3 punts. Finalment, ha tancat amb 111,3 punts, 3,7 punts bàsics per sota del tancament de divendres, però les oscil·lacions de les darreres setmanes posen de manifest la vulnerabilitat d'aquest indicador, que dóna una idea de la confiança dels mercats internacionals en la solvència del deute públic espanyol. 


 

Des del 2015, la política del Banc Central Europeu és comprar de forma massiva deute públic i deute privat de les empreses amb un interès realment baix, de manera que la prima de risc espanyola, que mesura la confiança dels mercats en la seva solvència, està sostinguda artificialment. Ara bé, el passat 26 d’octubre, el BCE va anunciar el final progressiu de la política de compra massiva de deute, una circumstància que pot tenir un efecte molt negatiu per a l’economia espanyola, que se suma a l’efecte psicològic del fet que el deute del PIB és del 100% i que continua tenint dèficit. 
Comentaris
Karlus
El pp és el culpable, per feixista, corrupte i lladres
independentista
visca!!!!!!!!!!!!!!!!! Rajoy os vamos a razar vuestro TURKISPAIN, juajuajuajuajua!!!!!! BYE BYE SPAIN!!!!!!!!! que us bombin!
I aquests són els indicadors que acabaran fent decidir a la UE a exigir negociacions
No la quantitat de manifestants o de empresonats. A la UE li interessen com els manifestants i els empresonats fan tremolar la borsa, d'aquí que la nostra capacitat per demostrar que no ens rendim i que estem disposats a tirar endavant és essencial. Si ara estiguessim resignats, tot sortiria com Rajoy i la UE somien: un ensurt que s'ha acabat. Res d'això: volem la independència. Va ser un error posar terminis, això serà una carrera de resistència. Just el que els catalans fem millor: resistir
Que ho arregli Rajoy embolicat amb la "rojigualda"
som republica fresonera o bananera o ni se sabe !!!
Estaras content oi ?? pep - manresa !! tu ets dels que cuando peor mejor !! futeu pena !! aixo si : ja som republica ! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
pep
Resistencia es la clau, si no defallim, tombara l´estaca, l´ibex, la prima de risc, espanya i la UE. Unitat i resistencia en fara lliures, espanya esta en fallide tecnica i no podran aguantar massa temps l´economia artificialment.
Vicenç Ramoneda
Mariano Rajoy Brey. @marianorajoy. El 2112 #Cataluña podrá votar libremente y con garantías. El @PPCatalunya y @Albiol_XG son un valor seguro y garantía de unidad, estabilidad y futuro. https://twitter.com/marianorajoy/status/930046477854003205
Chollo
Madriles, ni haciendo una ley expres, para que se vaian sedes de empresas de Catalunya a ezpaña . Podeis controlar el IBEX
desde sant magi de la brufaganya
Catalunya nou pais del mon !! Catalunya nova nacio d'europa !! Catalunya !! nova potencia del mon mundial !! tremoleu que venim !!
I lo que li queda
tururut
I QUE DURI!!! El que no hem pogut fer nosaltres que ho faci la prima, el primo, la borsa, l'economia i la SUMSUM CORDA!!!
Cartanya
Patirà mes per la prima de risc que per el Ibex. El Ibex, te uns paràmetres que son mes difícils de preveurà, vendrà per obtindrà beneficis, i poc dies després torna a compra a un preu mes baix, i a esperar que torni a pujat, Ara la prima de risc, això si que es una bomba de rellotgeria, per que si peta; Espanya esta acabada, i avia'm qui li torna a donar ,mes credit saben que no el pot pagar!!! tot aquets amor a Espanya haurà quedat escampat entre els milers de milions de títols impagats!!!
A Cartanyà
Però van lligats. És a dir, quant més es confia en l'economia espanyola, més inversors hi ha diposat a arriscar-se i puja l'IBEX. Llavors, el BCE no necessita sostenir artificialment la prima de risc. Si el BCE ha de comprar deute espanyol, és perquè no hi ha prou confiança en els inversors privats. El BCE proporciona líquid a Madrid per poder anar tirant i pagar els terminis, però així també, el deute es fa més gran. No poden sostenir artificialment això durant molt de temps. Paciència, company
josep
desitjo que arribi fins a zero, s'incendii españa i es morin tots els borbons
Bregar amb un estat
que confon la democràcia amb una greu heretgia còsmica o amb fer la guerra era impensable. Els personatges del "gobierno" es passen de violents curts, bàrbars i troglodites. Drets fonamentals 0. La revolució dels somriures ha aconseguit fer saltar màscares d'aquí i d'allá, ha fet possible la internacionalització de l'independentisme I ha despertat molts joves que vivien a la inòpia. Ara se sap que costarà una mica més.

envia el comentari