Bonpreu llança la línia específica 'km0' d'aliments produïts a Catalunya

Una desena de productors locals subministraran durant tot l'any fruita i verdura als 150 establiments de la cadena de supermercats

La cadena de supermercats Bonpreu oferirà als clients un línia específica de productes de proximitat. Els aliments 'km0' -fruita, verdura, ous, là ctics, peix i carn produïts a Catalunya- es vendran de forma continua al llarg de tot l’any en una aposta de la companyia per fomentar els avantatges alimentaris, de qualitat i mediambientals del consum local.

Una desena de productors subministraran els aliments als 150 establiments Bonpreu i Esclat de la cadena. De moment, seran una vintena de productes procedents de Girona, Prades, Lleida, Reus, el Maresme el Vallès, les Terres de l'Ebre, Mediona i l'Ordal (Alt Pendès) i el Baix Llobregat. Però el grup català d'alimentació manté la campanya “oberta” a aquells productors que s'hi vulguin sumar i preveuen poder ampliar encara més l'actual oferta.

El director comercial de Bonpreu, Antoni Amblà s, ha explicat que la diferència que ha permès al grup poder engegar “ara i no abans” aquesta campanya ha estat poder garantir la “continuïtat” del producte local. Perquè la demanda del client per comprar productes de proximitat ja hi és des de fa temps, ha defensat.

Una demanda creixent que convergeix ara amb la voluntat dels productors que veuen la sortida dels seus productes en el mateix entorn una oportunitat. De fet, Amblà s ha destacat que els avantatges dels aliments 'km0' són la qualitat i la imatge del producte amb un preu competitiu, que fan que els productes d'aquí “no tinguin res a envejar als que s'importen”.

“Estem conscienciant al consumidors i al productos” sobre els beneficis d’un consum de productes locals però alhora “estem creant i riquesa i valor afegit” al conjunt del sector agrícola i ramader i al conjunt del país, ha dit Amblà s.

“Catalunya, capacitada per produir productes de qualitat”

La presentació de la campanya, feta aquest dijous, ha estat avalada pel conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, qui ha posat de manifest un cop més la importà ncia, en tots els sentits, de comprar i consumir productes de proximitat, tot recordant que “Catalunya té capacitat per produir i distribuir productes de qualitat”.

Així mateix, el conseller ha remarcat les millores mediambientals que suposa el fet de reduir a recorreguts relativament curts el transport de les mercaderies. Fent, per tant, que aquests productes de proximitat tinguin una “petjada de carboni” molt menor que els que s'exporten o importen, amb el què això suposa respecte l'emissió de contaminants a l'atmosfera.

La cadena apujarà l’IVA

La cadena ha confirmat que els establiments Bonpreu i Esclat no tindran més remei que apujar l'IVA en els dos i tres punts dels trams que aprovarà aquest divendres el Govern espanyol. Un increment que repercutirà en els preus finals dels productes i, per tant, a la butxaca del consumidor, perquè el grup no pot assumir el marge a compte dels seus resultats.

Comentaris

envia el comentari