El BCE sanciona el Banc Sabadell amb 1,6 milions d'euros

La multa es deu a un "incompliment continuat" en la compra d'accions pròpies
Pla general de l'oficina del Banc Sabadell de la plaça Prim de Reus
Pla general de l'oficina del Banc Sabadell de la plaça Prim de Reus | ACN
 
 
El Banc Central Europeu (BCE) ha imposat una sanció d'1,6 milions d'euros al Banc Sabadell per un "incompliment continuat" dels requeriments sobre els seus fons propis. La multa s'ha imposat perquè el Sabadell va recomprar accions pròpies entre el gener del 2014 i el 7 de novembre del 2016 sense el previ permís de l'autoritat de supervisió bancària. L'expedient de la sanció va començar a finals del 2016 i al novembre de l'any passat es va confirmar la decisió, però el BCE no l'ha fet pública fins aquest dimarts. La multa ja està pagada per part de l'entitat financera, que va recórrer la sanció davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. 

 

El Banc Sabadell va obtenir autorització per augmentar l'autocartera al novembre del 2016. Les accions pròpies es consideren capital de primera qualitat –anomenat CET 1– per als bancs i, segons el criteri del BCE, cal un permís de l'autoritat de supervisió bancària per obtenir-ne . Arran de la crisi econòmica, l'acord de Basilea II va proposar a les entitats financeres augmentar les seves reserves de capital d'aquest tipus per protegir-se de possibles caigudes.
Comentaris
Spectator
Estem preparats perquè no seria gens estrany que aquest txiringuito fes un pet com un aglà
rd350
l´hauríen de tancar, per botiflers i lladres
a spectatopr
Et puc assegurar que a mi no m'agafa. Vaig cancel-lar els comptes fa uns mesos. I la meva esposa també.
Ros
A mi personalmente no m`'ìmporta que sancionin al "Sabadè", Es un banc espanyol.
John Smith
Algú vol apostar sobre si arribarà a pagar un sol euro, aquest "amiguete" de l'Ibex 35?
Autocartera
Ho vaig avisar. I Cajabank ha fet el mateix.
Inés, Inesita, Inés, te'n vas de cap al no res
Inés, Inesita, Inés, te'n vas de cap al no res, el teu estat no és de dret, és més aviat del revés. Quan se sàpiga d'on cobres, no us quedaran ni les sobres, que La Caixa ja es fa pets de veure que no els serviu per lligar-nos tan estrets. (I espera't què diu l'Oliu)
Què dirà l'Oliu, em diu?
Què dirà l'Oliu, em diu? Doncs el mateix que en Bonet: "Siudadanus, no em serviu, m'hauré de quedar ben quiet si vull vendre els meus pixats de la marca Freixenet. Ja no resta un ésser viu des d'abans d'aquest estiu que s'acosti a aquest indret. I això em toca el voraviu."

envia el comentari